25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Ντόντσιτς και οι άλλοι κορυφαίοι της ACB (pics, vids)

Μετά την ανάδειξη του σε πολυτιμότερο παίκτητου φάιναλ φορ, της κανονικής περιόδου, και μέλος της καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκας, ο Λούκα Ντόντσιτς συνεχίζει να σαρώνει τα βραβεία, καθώς βρίσκεται και στην καλύτερη πεντάδα της Ισπανικής λίγκας.

Την καλύτερη δεκάδα της για τη σεζόν 2017-2018 ύστερα από ψηφοφορία των φιλάθλων, των παικτών, των δημοσιογράφων και φυσικά των προπονητών οι δέκα κορυφαίοι της Liga Endesa είναι οι Λούκα Ντόντσιτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Γκάρι Νιλ (Σαραγόσα) , Σίλβεν Λάντεσμπεργκ (Εστουδιάντες), Τόρνικε Σενγκέλια (Μπασκόνια) και Χενκ Νόρελ (Γκιπουζκόα) στην πρώτη πεντάδα και Φακούντο Καμπάτσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Τομάς Ερτέλ (Μπαρτσελόνα), Ματέους Πόνιτκα (Ιμπεροστάρ Τενερίφε), Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς (Βαλένθια) και Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα). Εντύπωση προκαλεί πως στους κορυφαίους δεν βρίσκεται ούτε ένας Ισπανός!

Οι δέκα ξεχώρισαν με τις εξαιρετικές τους επιδόσεις στα γήπεδα της ισπανικής λίγκας, οδηγώντας τις ομάδες τους στην επίτευξη των στόχων που είχε θέσει η κάθε μία. Πιο συγκεκριμένα για την καλύτερη πεντάδα:

Λούκα Ντόντσιτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

Ο νεαρός Σλοβένος οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε μία ακόμη ιστορική χρονιά. Τα εξαιρετικά του νούμερα ( 12,8 πόντοι,5,7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 19,3 στο σύστημα αξιολόγησης) έφεραν τη «βασίλισσα» στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.  Ο Ντόντσιτς αναδείχθηκε MVP του Δεκεμβρίου σε ηλικία μόλις 18 χρονών και 10 μηνών, ενώ στις 9 Μαΐου έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στη λίστα των παιχτών που έχουν πετύχει triple double στη Liga Endesa με 17 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ στον αγώνα ενάντια στη Ρεάλ Μπέτις.

Γκάρυ Νιλ (Σαραγόσα)

Οι  επιδόσεις του Γκάρυ Νιλ προσέφεραν στον ίδιο μία θέση ανάμεσα στους πέντε καλύτερους της σεζόν, ενώ εξασφάλισαν στη Σαραγόσα την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο Αμερικανός αναδείχθηκε MVP Νοεμβρίου, Φεβρουαρίου και Απριλίου σημειώνοντας εκπληκτικά νούμερα (20,6 πόντοι, 2,9 ριμπάουντ. 3,2 ασίστ και 19,2 στο σύστημα αξιολόγησης).

Σίλβεν Λάντεσμπεργκ (Εστουδιάντες)

Ύστερα από μία εξαιρετική σεζόν με την Εστουδιάντες, το ταλέντο του Σίλβεν Λάντεσμπεργκ του εξασφάλισε μία θέση στην καλύτερη πεντάδα.  Έβαλε τη σφραγίδα του σε μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια της Εστουδιάντες, ενώ ξεχώρισε αυτό ενάντια στην Μπαρτσελόνα στο Παλάου Μπλαουγράνα όταν σταμάτησε στους 48 πόντους! Αναδείχθηκε δύο φορές καλύτερος παίχτης αγωνιστικής, στην 1η και στην 25η. Οι αριθμοί εξηγούν με τον πιο σαφές τρόπο το λόγο της επιλογής του ως ένας εκ των πέντε κορυφαίων (20,1 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ και 18,4 στο σύστημα αξιολόγησης).

 Τόρνικε Σενγκέλια (Μπασκόνια)

Η σταθερότητα του και οι εξαιρετικές του επιδόσεις τον οδήγησαν να κατακτήσει μία θέση ανάμεσα στους πέντε καλύτερους της ισπανικής λίγκας. Ο Σενγκέλια είναι πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ βρίσκεται στην τρίτη θέση στον πίνακα των σκόρερ (16,4 πόντοι, 5,6 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ και 19,7 στο σύστημα αξιολόγησης). Ο Γεωργιανός αναδείχθηκε τρεις φορές καλύτερος παίχτης στην 5η, 17η και 30η αγωνιστική και έκανε ρεκόρ καριέρας σημειώνοντας 41 πόντους στον αγώνα ενάντια στην Μούρθια.

Χένκ Νόρελ (Γκιπουζκόα)

Ο Χένκ Νόρελ κατάφερε να μπει στην καλύτερη πεντάδα της κανονικής σεζόν του ισπανικού πρωταθλήματος ύστερα από δώδεκα σεζόν στη διοργάνωση. Με την επιστροφή του πέτυχε την παραμονή της ομάδας του για τρεις σεζόν στην πρώτη κατηγορία, σημειώνοντας εξαιρετικά νούμερα (13,9 πόντοι, 6,7 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ και 19,5 στην αξιολόγηση). Ο Νόρελ αναδείχθηκε δύο φορές καλύτερος παίχτης στη 2η και 3η αγωνιστική, αλλά και MVP του μήνα Οκτωβρίου.

 

(ΑΠΟΔΟΣΗ: Νεφέλη Ντατσοπούλου)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ