23.1 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Ο Ντόντσιτς και οι άλλοι

Την ώρα που ο Λούκα Ντόντσιτς σκέφτεται μόνο πώς θα πάρει την Ευρωλίγκα με τη Ρεάλ, στο Φίνιξ οι Σανς σκέφτονται ποιον θα επιλέξουν στο νούμερο 1 του ντραφτ του ΝΒΑ. Έχουν όλες τις επιλογές διαθέσιμες, καθώς διαλέγουν πρώτοι, οπότε πρέπει να το σκεφτούν καλά.

Η πρόσληψη στο πόστο του προπονητή του Ιγκόρ Κοκόσκοφ, ο οποίος κέρδισε το Ευρωμπάσκετ με τη Σλοβενία μαζί με τον Ντόντσιτς, γέννησε την υποψία ότι αρκεί για να γίνει ο θαυματουργός Σλοβένος κάτοικος Φίνιξ από του χρόνου και τρίτος Ευρωπαίος στην ιστορία που επιλέγεται στο νούμερο 1 μετά τους Μάικλ Ολοβοκάντι και Αντρέα Μπαρνιάνι. Όμως δεν λειτουργούν ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Μιλώντας στην Arizona Republic ο GM των Σανς, Ράιν Μακ Ντόνα παραδέχθηκε πως ο Ντόντσιτς είναι μια βασική επιλογή. Υποστήριξε μάλιστα πως δεν θα είναι πρόβλημα το ότι δεν θα μπορέσουν να δουλέψουν καθόλου μαζί του μέχρι το ντραφτ, διότι ο Σλοβένος θα έχει υποχρεώσεις με τη Ρεάλ ως το τέλος Ιουνίου, επειδή τον έχουν δει πολλές φορές να παίζει. Θα τον δουν μάλιστα και στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας σε αγώνες πολύ υψηλού επιπέδου, οπότε θα μπορέσουν να βγάλουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο Ντόντσιτς, όμως, δεν είναι η μοναδική επιλογή των Σανς. Δεν είναι καν η πρώτη, όπως φανερώνουν όλα τα mock drafts στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που θεωρούν μεγάλο φαβορί για το νούμερο 1 τον θηριώδη σέντερ Ντε Αντρέ Έιτον. Όχι μόνο επειδή είναι καλός παίκτης, με φοβερά προσόντα, αλλά και διότι προέρχεται από το κολέγιο της Αριζόνα, είναι δηλαδή γνώριμη φιγούρα στους φιλάθλους του Φίνιξ κι αυτά πάντα παίζουν ρόλο στο ΝΒΑ.

Ο Μακ Ντόνα υποστήριξε επίσης πως οι Σανς εκτός από τους Έιτον και Ντόντσιτς βλέπουν με ενδιαφέρον τις περιπτώσεις του ύψους 2.11 φόργουορντ του Ντιουκ, Μάρβιν Μπάγκλεϊ και του σέντερ από το Τέξας, Μοχάμεντ Μπάμπα, ενώ όπως είπε, θα περάσουν από συνέντευξη τουλάχιστον 10 παίκτες μέχρι να καταλήξουν στην τελική επιλογή τους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ