21.1 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Ντρέιπερ φέρνει Σιλμπ!

Η Ρεάλ Μπέτις ανακοίνωσε πριν από μερικές ώρες την απόκτηση του έμπειρου Αμερικανού γκαρντ με κροατικό διαβατήριο, Ντόντε Ντρέιπερ, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, κι αυτή είναι μια πολύ καλή είδηση για τους φίλους της... ΑΕΚ! Διότι μετά από αυτή τη μεταγραφή ανοίγει ο δρόμος του Μπλέικ Σιλμπ προς την Ελλάδα και την Ένωση.

Τα τελευταία 24ωρα ο 33χρονος και ύψους 2,01μ. Σιλμπ, που γεννήθηκε στις ΗΠΑ, αλλά έχει τσέχικο διαβατήριο και είναι διεθνής με την Εθνική Τσεχίας, έχει αποκτήσει σαφές προβάδισμα στις προτιμήσεις του Σωτήρη Μανωλόπουλου, που ψάχνει εδώ και μέρες έναν καλύτερο σμολ φόργουορντ από τον Μπάντζα Σι. Αν και δεν είναι ο σουτέρ-"δολοφόνος", που θα ήθελε ο προπονητής της Ένωσης (αλλά δεν υπάρχει στην αγορά αυτή τη στιγμή...), ο Σιλμπ είναι ένας παίκτης πολύ έμπειρος, ικανός να κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο και με παρουσία στην Ευρωλίγκα με τρεις διαφορετικές ομάδες στο παρελθόν. Τη Σαλόν, τον Ερυθρό Αστέρα και τη Γαλατασαράι, όπου αγωνίστηκε την τελευταία διετία. 

Η περίπτωσή του φαίνεται πως ξεχώρισε τις τελευταίες μέρες ανάμεσα σε αυτές που είχε υπόψη του ο Μανωλόπουλος (κι αφού στο μεταξύ δεν τελεσφόρησαν οι επαφές αρχικά με τον Πατρίσιο Γκαρίνο και στη συνέχεια με τον Ράιαν Τούλσον, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι στόχοι), ωστόσο υπήρχε ένα πρόβλημα. Ο παίκτης ανήκει από το καλοκαίρι στη Ρεάλ Μπέτις, οπότε πρέπει να λυθεί το συμβόλαιό του.

Αυτό είναι κάτι που μένει να δούμε αν τελικά θα γίνει, ωστόσο μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του Ντρέιπερ, όλα δείχνουν ότι θα γίνει. Και τούτο διότι με τον Αμερικανοκροάτη στη σύνθεσή της, η Μπέτις υπερβαίνει τον αριθμό κοινοτικών παικτών, που οφείλει, βάσει του κανονισμού της ACB, να έχει στη σύνθεσή της. Πρέπει να έχει πέντε και πλέον έχει έξι (Νέλσον, Μακ Γκραθ, Μπουνγκού-Κολό, Γκολούμποβιτς, Σιλμπ και ο Ντρέιπερ), ενώ έχει επίσης τους Ανοσίκε, Κλαρκ ως ξένους, οπότε υπερβαίνει και τον αριθμό των επτά αλλοδαπών, που πρέπει να έχει ως ανώτατο όριο. Άρα κάποιος περισσεύει και πρέπει να φύγει.

Κι αυτός λογικά θα είναι ο Σιλμπ, διότι η Μπέτις έχει άλλα δύο "τριάρια", τους Μπουνγκού-Κολό και Μπλάνκο, επομένως η παρουσία του μοιάζει πια με... πολυτέλεια. 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εκκρεμεί και η οριστική απόφαση του Σωτήρη Μανωλόπουλου, ο οποίος ήθελε να περάσει ο αποψινός αγώνας με την Ολίμπια Λ. για το Basketball Champions League πριν καταλήξει σε αυτό το θέμα. Όμως η αλληλουχία των γεγονότων είναι αλήθεια πως φέρνει τον Μπλέικ Σιλμπ προ των πυλών της ΑΕΚ...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ