25.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ο Ντουράντ να είναι καλά… (vids)

Οι Ουόριορς υποδέχθηκαν τους Μπλέιζερς με μισή ομάδα, καθώς δεν έλειπε μόνον ο Στεφ Κάρι, αλλά και οι Ντρέιμοντ Γκριν και Ζάζα Πατσούλια, τραυματίες επίσης. Κανένα πρόβλημα, όμως. Όσο ο Κέβιν Ντουράντ παίζει έτσι, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Με 28 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 τάπες ο KD έκανε τα πάντα και οδήγησε το Γκόλντεν Στέιτ σε εντός έδρας νίκη με 111-104 επί των... πελατών Μπλέιζερς. Διότι έχουν κερδίσει τα επτά τελευταία παιχνίδια κανονικής περιόδου μαζί τους και τα επτά τελευταία εντός έδρας...

Ο Κλέι Τόμπσον σκόραρε 24 πόντους και βοήθησε σημαντικά τους Ουόριορς, ενώ από τους Μπλέιζερς ο Ντάμιαν Λίλαρντ δεν είχε αντίπαλο σκοράροντας 39 πόντους, οι οποίοι όμως δεν ήταν αρκετοί.

Στο Σικάγο οι δύο αρνητικοί πρωταγωνιστές του καλοκαιριού για τους Μπουλς μετατράπηκαν σε ήρωες. Νίκολα Μίροτιτς και Μπόμπι Πόρτις είχαν πλακωθεί άσχημα στη διάρκεια της προετοιμασίας, μάλιστα ο Πόρτις είχε σπάσει με μπουνιά το σαγόνι του Μίροτιτς, με αποτέλεσμα ο μεν πρώτος να τιμωρηθεί με οκτώ αγωνιστικές, ο δε δεύτερος να μείνει για κάμποσο καιρό δράσης μέχρι να έρθει το σαγόνι στη θέση του. Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν, καθώς φαίνεται, δεδομένου ότι οι δυο τους πρωταγωνίστησαν στη μεγάλη νίκη των Μπουλς επί των Σέλτικς με 108-85.

Ο Μίροτιτς σκόραρε 24 πόντους, ο Πόρτις 23 και αμφότεροι έπαιξαν και για λογαριασμό του θαυματουργού Φινλανδού Λόρι Μαρκάνεν, ο οποίος τραβάει το μεγαλύτερο κουπί φέτος στο Σικάγο, αλλά δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού. Τραυματίας ήταν και ο σταρ των Σέλτικς, Κάιρι Ίρβινγκ, και δεν έπαιξε, οπότε η ομάδα της Βοστόνης έχει μια σοβαρή δικαιολογία. Το ευχάριστο για τον Μπράντ Στίβενς πάντως είναι οτι δεν αναμένεται να λείψει για πολύ ο Ίρβιγνκ. Τη δουλειά για τους Σέλτικς προσπάθησε να κάνει ο Άλ Χόρφορντ, αλλά σκόραρε μόλις 15 πόντους.

Στην Οκλαχόμα Σίτι οι Χόρνετς κατάφεραν να βρουν δύναμη και μετά από 7 ήττες στα 8 τελευταία παιχνίδια κέρδισαν με 116-103 τους Θάντερ, που παρά τις μεγάλες μεταγραφές που έκαναν το καλοκαίρι (Τζορτζ, Άντονι), εξακολουθούν να μην μπορούν να βρουν ρυθμό και νίκες και... αγχώνονται. O Ντουάιτ Χάουαρντ με 23 πόντους και ο Κέμπα Ουόκερ με 19 ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα της Σάρλοτ, ενώ από τους Θάντερ ο Ράσελ Ουέστμπρουκ είχε 30 πόντους και 7 ασίστ, ο Πολ Τζορτζ σκόραρε 20 πόντους, αλλά προφανώς η άμυνα ήταν για τα... θηρία.

Στο Χιούστον ο Κλιντ Καπέλα έκανε ρεκόρ καριέρας σκοράροντας 28 πόντους, οπότε καταλαβαίνει κανείς γιατί πάνε όλα δεξιά φέτος για τους Ρόκετς και πετάνε από νίκη σε νίκη. Οι Πέλικανς παρότι έπαιζαν χωρίς τον σταρ τους, Άντονι Ντέιβις, το πάλεψαν, αλλά στο τέλος έχασαν με 130-123, αφού στο Χιούστον δεν παίζει μόνο ο Καπέλα, αλλά και ο Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος έκανε επίσης ρεκόρ καριέρας με 17 ασίστ, οι περισσότερες εκ των οποίων είχαν αποδέκτη τον Καπέλα και τον έκαναν... μάγκα. 

Βεβαίως ο Χάρντεν χρειάστηκε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του όταν τρία λεπτά πριν απο το φινάλε οι Πέλικανς εξακολουθούσαν να είναι... τσιμπούρι και δεν έλεγαν να ξεκολλήσουν. Με δικούς του πόντους κι ένα κρίσιμο κλέψιμο οι Ρόκετς ξέφυγαν με 129-121 και "καθάρισαν", ο δε Χάρντεν έφτασε αθόρυβα τους 26 πόντους. Ο Τζειρού Χολιντέι σκόραρε 37 πόντους, ο Ιτόν Μουρ έκανε ρεκόρ καριέρας με 36 και ο Ράτζον Ρόντο έκανε τριπλ ντάμπλ με 13 πόντους, 12 ριμπάουντ και 12 ασίστ, αλλά τίποτα από αυτά δεν ήταν αρκετό για τους Πέλικανς.

Στο Μέμφις η κατρακύλα των Γκρίζλις συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό. Αυτή τη φορά ήταν οι Χιτ εκείνοι που τους... γλέντησαν με πρωταγωνιστή τον Γκόραν Ντράγκιτς, ο οποίος σκόραρε 19 πόντους. Το Μαϊάμι κέρδισε με 107-82 έχοντας συνολικά επτά παίκτες να σκοράρουν διψήφιο αριθμό πόντων απέναντι στην τραγική άμυνα των Γκρίζλις, οι οποίοι έχουν χάσει τα 15 από τα τελευταία 16 παιχνίδια τους. Και αποδεικνύεται έτσι ότι ο κόουτς Φιζντέιλ, που απολύθηκε, δεν ήταν το πρόβλημα. Ο Μαρκ Γκασόλ σκόραρε 19 πόντους για την ομάδα του Μέμφις.

Στο Λος Άντζελες ο Μίλος Τεόντοσιτς επέστρεψε μετά από απουσία από 22 αγώνες κι έβαλε ένα κρίσιμο τρίποντο 40'' πριν από το φινάλε, με το οποίο οι Κλίπερς "καθάρισαν" το παιχνίδι με τους Ράπτορς νικώντας τελικά με 96-91. Ο Σέρβος ήταν συνολικά καλός στην επανεμφάνισή του σκοράροντας 12 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ για τους Κλίπερς ήταν ο Μοντρέζλ Χαρέλ με 17 πόντους και ο ΝτεΑντρέ Τζόρνταν είχε 14 πόντους και 17 ριμπάουντ. Από τους Ράπτορς ο Γιόνας Βαλανσιούνας με 23 πόντους κα 15 ριμπάουντ ήταν εξαιρετικός.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ