20.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ντουράντ δίνει το πρωτάθλημα στο Γκόλντεν Στέιτ (vid)

Με τον Κέβιν Ντουράντ να είναι ξανά απολαυστικός, το Γκόλντεν Στέιτ νίκησε 118-113 τους Κλίβελαντ Καβαλίερς κι έκανε το 3-0 στη σειρά των τελικών.

Ο 29χρονος σούπερ σταρ το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε για έναν και μόνο λόγο στους Ουόριορς. Προκειμένου να πάρει αυτό που του λείπει στη μέχρι τώρα καριέρα του. Και το θέλει τόσο πολύ που είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί για να το κατακτήσει.

Στον τρίτο τελικό η ομάδα του Στιβ Κερ δεν ήταν καλύτερη από τους αντιπάλους της. Στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά οι Καβς ήταν πολύ καλοί κι έδειχναν ότι θα μείωναν σε 2-1. Ωστόσο ο «KD» στο τέλος επέβαλε τον δικό του νόμο. Με διαδοχικούς πόντους κι ένα μεγάλο τρίποντο που έφερε ξανά μπροστά τους «πολεμιστές» στο κρισιμότερο σημείο, ήταν ο άνθρωπος του αγώνα. Σημείωσε 31 πόντους συνολικά και υπέγραψε το «διπλό» των πρωταθλητών του 2015. Από κοντά και ο σπουδαίος Κλέι Τόμπσον με τριάντα, ενώ ο Στεφ Κάρι πρόσθεσε 26 με 13 ριμπάουντ κι έξι ασίστ. Με τους κορυφαίους παίκτες του σε τέτοια κατάσταση το Γκόλντεν Στέιτ μάλλον ήταν αδύνατο να ηττηθεί.

Από την άλλη ο Λεμπρόν Τζέιμς κατέθεσε και την ψυχή του στο παρκέ, αλλά οι 39 πόντοι, τα έντεκα ριμπάουντ και οι εννιά ασίστ δεν ήταν αρκετά για να δώσουν στους Καβς το ροζ φύλλο αγώνα. Σπουδαίος και ο Κάιρι Ίρβινγκ με 38 πόντους, αλλά φοβερά κουρασμένος στο φινάλε δεν μπόρεσε να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα όταν το σύνολο του Τάιρον Λου τις είχε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Πλέον οι Ουόριορς συνεχίζουν να γράφουν ιστορία έχοντας 15-0 στα πλέι οφ, ενώ θα έχουν την ευκαιρία τα ξημερώματα του Σαββάτου (10/6) να ολοκληρώσουν τον θρίαμβο και να γίνουν η πρώτη ομάδα που δεν έχασε ούτε έναν αγώνα στην postseason, στην πορεία τους προς την κατάκτηση του τίτλου.

Στον αντίποδα οι Καβς πέρσι έβαλαν τ' όνομά τους στο πάνθεον καθώς έγιναν η πρώτη ομάδα που γύρισε σειρά τελικών από 3-1 κάτω. Αυτήν τη φορά θα πρέπει να το κάνουν από 3-0, κάτι που όμως με βάση την εικόνα των αναμετρήσεων θα ισοδυναμεί με μπασκετικό θαύμα. Αρχικά τουλάχιστον η παρέα του «Βασιλιά» θα προσπαθήσει να αποφύγει το... σκούπισμα.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα στο παρακάτω βίντεο:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ