26 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ο Ντομινίκ Γουίλκινς έπεσε θύμα ρατσισμού (pic)

Ο Ντομινίκ Ουίλκινς, άλλοτε θρύλος του ΝΒΑ και ένας από τους πιο αγαπητούς και σπουδαίους ξένους παίκτες που έχουν περάσει από την Ελλάδα, έπεσε θύμα ρατσιμού σε εστιατόριο της Ατλάντα και ξέσπασε μέσω Twitter. 

«Στα πολλά χρόνια μου που έχω περάσει σε όλο τον κόσμο, έχω φάει σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, αλλά ποτέ δεν ένιωσα τέτοια προκατάληψη ή δεν με απέρριψαν λόγω του χρώματος του δέρματός μου. Μέχρι σήμερα στην Ατλάντα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην αθλητής του Παναθηναϊκού

Το γεγονός αυτό είναι κατακριταίο από μόνο του, πόσο δε μάλλον εν έτη 2021 μετά από τόσους αγώνες για κοινωνική ισότητα, ωστόσο, το μέρος στο οποίο συνέβη το κάνει ακόμα πιο επίπονο για τον Ουίλκινς, ο οποίος αγωνίστηκε με τη φανέλα των Χοκς για 12 συναπτά έτη (1982-94), έχοντας ως σπίτι του την Ατλάντα. 

Θεωρητικά, ο Ντομινίκ θα έπρεπε να κατέχει ακόμα ισχυρή θέση στην τοπική κοινότητα, αφού είναι πρώτος σκόρερ, πρώτος σε συμμετοχές (και χρόνο συμμετοχής) και πρώτος σε εύστοχα σουτ στην ιστορία των «γερακιών». Αν'αυτού απορρίφθηκε εξαιτίας του χρώματος του δέρματός του!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ