23.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ο Ντιρκ και το μέλλον του

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, αλλά δεν σκοπεύει να απομακρυνθεί από το χώρο του μπάσκετ, καθώς δεν αποκλείεται να γίνει προπονητής ή μάνατζερ.

Στα 40 του, ύστερα από είκοσι ένα χρόνια στο ΝΒΑ φορώντας τη φανέλα των Ντάλας Μάβερικς, ο Γερμανός φόργουορντ αποφάσισε να πει «αντίο» στα παρκέ, όχι όμως και στο μπάσκετ. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στο άθλημα που αγαπά και μέσω συνέντευξής του στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» διευκρίνισε και με ποιον τρόπο. «Μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου σε ένα ή δύο χρόνια να είναι ευτυχισμένος ως προπονητής ή μάνατζερ μιας ομάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντιρκ Νοβίτσκι.

Με τους «Τεξανούς» να αποκλείονται από τα πλέι οφ του ΝΒΑ, η σεζόν τελείωσε νωρίς για την ομάδα, με τον 40χρονο φόργουορντ να μπορεί πλέον να κάνει πράγματα που είχε… ξεχάσει. «Την προηγούμενη εβδομάδα έφαγα λίγο κέικ και είχα το πρώτο μου ποτήρι κρασί έπειτα από δέκα χρόνια αποχής. Το ένιωσα πολύ ζεστό, ύστερα από μερικές γουλιές. Ένιωσα όμορφα», παραδέχθηκε ο Γερμανός, για να συμπληρώσει αναφορικά με τους λόγους που αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του, αν κι είχε σκεφθεί αρχικά να αγωνιστεί για λίγο ακόμα: «Δεν ήθελα ποτέ να πω ότι είπα "αντίο" στο μπάσκετ και μετά να σκέφτομαι ότι μπορούσα ακόμα να παίξω. Το σώμα μου, όμως, δεν ήταν καλά φέτος. Για να είμαι ειλικρινής, το πόδι στο οποίο υποβλήθηκα σε εγχείριση πέρυσι δεν το αισθανόμουν καλά και ήξερα ότι δεν θα βελτιωθεί».

 

Κάπως έτσι, ο Ντιρκ Νοβίτσκι μπορεί πλέον να απολαμβάνει τη ζωή του ως παλαίμαχος, σχεδιάζοντας την «επόμενη ημέρα». Δεν θα είναι εύκολη, αλλά όπως επεσήμανε: «Δεν είμαι τόσο καλός όσο πολλοί άλλοι, σε διάφορους τομείς. Είμαι άνθρωπος. Εργαζόμουν σε ένα απόλυτα συντονισμένο σύστημα. Ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση για εμένα, τώρα, να είναι να κάνω λάθη και να μην καταδικαστώ αμέσως».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ