33.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ο Ντίβατς έδιωξε τον Γέργκερ

Μερικές μόνον ώρες μετά το τέλος της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ απολύθηκε ο πρώτος προπονητής. Και το όνομά του είναι έκπληξη, αφού κατά κοινή ομολογία ο Ντέιβ Γέργκερ έκανε πολύ καλή δουλειά φέτος στην τρίτη του σεζόν στους Κινγκς. Πέτυχαν 39 νίκες, για πρώτη φορά τόσο πολλές μετά από 13 ολόκληρα χρόνια, έπαιξαν ωραίο μπάσκετ και ανέδειξαν τον ΝτεΆρον Φοξ σε έναν από τα πιο σημαντικά prospects του ΝΒΑ. Όμως ο Βλάντε Ντίβατς είχε διαφορετική άποψη...

Ο Σέρβος τζένεραλ μάνατζετ επέκτεινε πρόσφατα για άλλα τέσσερα χρόνια το συμβόλαιό του με τους Κινγκς και όπως λένε οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, θέλησε να κάνει μια επίδειξη δύναμης. Άλλωστε δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις με τον Γέργκερ, με τον οποίον είχε αρκετές διαφωνίες στο διάστημα της συνεργασίας του, ενώ, όπως λένε στο Σακραμέντο, ήθελε να αποφύγει μία ακόμα καλή σεζόν από τον συγκεκριμένο προπονητή! Ο λόγος; Θα έπρεπε να του προτείνει επέκταση του συμβολαίου του, που θα έληγε του χρόνου, κι αυτό δεν το ήθελε με τίποτα!

Το ερώτημα είναι πλέον ποιος θα αντικαταστήσει τον Γέργκερ στον πάγκο των Κινγκς. Αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς, έχουν αρχίσει να γράφονται στις ΗΠΑ τα πρώτα ονόματα. Ο Λιουκ Ουόλτον φαίνεται πως είναι ο βασικός υποψήφιος, ωστόσο θα πρέπει πρώτα να φύγει από τους Λέικερς, κάτι που δεν είναι σίγουρο, ειδικά μετά την παραίτηση του Μάτζικ Τζόνσον από τη θέση του προέδρου. Ο Ντίβατς φέρεται να έχει σε μεγάλη εκτίμηση επίσης τον Ετόρε Μεσίνα, που είναι βοηθός του Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σπερς, αλλά και τον πρώην προπονητή των Πέλικανς, Μόντι Ουίλιαμς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ