14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Ντέιβις και το κλειστό κλαμπ

Με τη μετακόμισή του στο L.A. και την ενσωμάτωσή του στους Λέικερς ο Άντονι Ντέιβις πολλαπλασίασε τις πιθανότητές του να κερδίσει έναν τίτλο στο ΝΒΑ και να γίνει μέλος ενός πολύ κλειστού κλαμπ παικτών, που έχουν κερδίσει τα πάντα στην καριέρα τους: χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τίτλο στο NBA και στο NCAA.

Μόλις 7 είναι οι παίκτες που στα 71 χρόνια ζωής του ΝΒΑ έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο:

*Μάικλ Τζόρνταν (χρυσό μετάλλιο Ο.Α. το 1984 και το 1992, πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Μπουλς, πρωταθλητής NCAA με το Νορθ Καρολάινα)

*Μάτζικ Τζόνσον (χρυσό μετάλλιο Ο.Α. το 1992, πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Λέικερς, πρωταθλητής NCAA με το Μίσιγκαν Στέιτ)

*Μπιλ Ράσελ (χρυσό μετάλλιο Ο.Α. το 1956, πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Σέλτικς, πρωταθλητής NCAA με το Σαν Φρανσίσκο)

*Κουίν Μπάκνερ (χρυσό μετάλλιο Ο.Α. το 1976, πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Σέλτικς, πρωταθλητής NCAA με την Ιντιάνα)

*Κέι Σι Τζόουνς (χρυσό μετάλλιο Ο.Α. το 1956, πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Σέλτικς, πρωταθλητής NCAA με το Σαν Φρανσίσκο)

*Κλάιντ Λόβλετ (χρυσό μετάλλιο Ο.Α. 1952, πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Μινεάπολις Λέικερς και τους Σέλιτκς, πρωταθλητής NCAA με το Κάνσας).

*Τζέρι Λούκας (χρυσό μετάλλιο Ο.Α. 1960, πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Νικς, πρωταθλητής NCAA με το Οχάιο Στέιτ).

Ο Άντονι Ντέιβις πάει να πετύχει κάτι που ούτε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει πετύχει, αφού δεν φοίτησε ποτέ στο πανεπιστήμιο. Ο "Βασιλιάς", όμως, θα τον βοηθήσει στο L.A. να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του. Μέχρι στιγμής ο A.D. έχει κερδίσει χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο με τις ΗΠΑ το 2012 και πρωτάθλημα στο NCAA με το Κεντάκι. Όπως είπε κι ο ίδιος σε μια τηλεοπτική εκπομπή... "Δεν έχω αποτύχει ακόμα κάπου. Αλλά φυσικά, αν στο τέλος της καριέρας μου δεν έχω καταφέρει να κερδίσω έναν τίτλο στο ΝΒΑ, αυτή θα είναι μια από τις πιο μεγάλες μου αποτυχίες. 

Πάντως για την ώρα έχω πολλά να κάνω σε αυτόν τον κόσμο, εντός και εκτός παρκέ. Οπότε δεν αισθάνομαι ότι έχω αποτύχει σε κάτι. Θα συνεχίσω να παλεύω μέχρι να πετύχω".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ