21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο Ντάνκαν περνάει στο… περιθώριο

Ο Τιμ Ντάνκαν είχε βγει «μπροστά» στους Σαν Αντόνιο Σπερς, ως μέλος του τεχνικού επιτελείου τους, αποφάσισε όμως να συνεχίσει στα «σπιρούνια» από άλλο πόστο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο 44χρονος παλαίμαχος φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος βρίσκεται στους Τεξανούς από το 1997, αρχικά ως παίκτης κι εν συνεχεία ως βοηθός προπονητή, ήταν στο πλευρό του Γκρεγκ Πόποβιτς κι είχε αναλάβει τα «ηνία» πέρυσι το Μάρτιο για ένα παιχνίδι, εκείνο απέναντι στους Σάρλοτ Χόρνετς (104-103 νίκησαν οι Σπερς), από το οποίο ο 71χρονος τεχνικός απουσίασε για προσωπικούς λόγους.

Κάποιοι, μάλιστα, θεωρούσαν πως θα αποτελέσει το διάδοχο του πολύπειρου κόουτς, όταν εκείνος αποφασίσει να αποσυρθεί από τους πάγκους. Ο ίδιος, όμως, φαίνεται πως προτιμάει να βρίσκεται μακριά από το άγχος της προπονητικής. Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, θα παραμείνει στο Σαν Αντόνιο, αλλά θα επιστρέψει στη θέση που ήταν πριν γίνει μέλος του προπονητικού επιτελείου της ομάδας, έχοντας δηλαδή βοηθητικό ρόλο στις προπονήσεις, κυρίως όσον αφορά στη βελτίωση των ψηλών.

Ο Τιμ Ντάνκαν θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη των παικτών, αλλά δεν θα ασχολείται πλέον με την προπονητική. «Είναι η ημέρα με τη νύχτα το να κάθεσαι στη... μεγάλη καρέκλα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έκανα και πολλά. Οι άλλοι βοηθοί έδιναν εντολές κι εγώ απλώς στεκόμουν και φώναζα στον κόσμο», είχε δηλώσει για την προ μηνών εμπειρία του ως πρώτος προπονητής, προσθέτοντας -τότε- πως με μεγάλη χαρά θα δώσει και πάλι τη θέση στον «Ποπ».

Με τα νέα καθήκοντά του, τα οποία είχε εκτελέσει για κάποιο διάστημα και στο παρελθόν, δεν θα χρειάζεται πλέον τα ταξιδεύει και στα εκτός έδρας ματς της ομάδας. Επί της ουσίας, θα πρέπει να βρίσκεται στο «AT&T Center» για όσα διαρκούν οι προπονήσεις, έχοντας το κεφάλι του ήσυχο από… επιπλέον σκοτούρες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ