21.6 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ο Νοβίτσκι και ο… δρόμος του

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και πλέον το όνομά του δεν απασχολεί το ρεπορτάζ των Μάβερικς, αλλά εκείνο της πόλης του Ντάλας.

Ο 40χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε στους Τεξανούς από το 1998 μέχρι και φέτος και, μεταξύ άλλων, πανηγύρισε το πρωτάθλημα του ΝΒΑ το 2011. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό πως κρεμάει τη φανέλα του μέλη του δημοτικού συμβουλίου κατέθεσαν επίσημη πρόταση να πάρει το όνομά του κάποιος δρόμος της πόλης, είτε κεντρικός είτε περιφερειακός. Η αρχική ιδέα έκανε λόγο για τη μετονομασία μέρους της οδού Όλιβ («Ελιά», στα ελληνικά) σε «Δρόμος Νοβίτσκι». Η επιλογή δεν είναι τυχαία, καθώς το κομμάτι ανάμεσα στην οδό Φιλντ και τη λεωφόρο Βίκτορι περνάει μπροστά από το «American Airlines Center», έδρα των «Μαβς».

Ήρθε, λοιπόν, ο καιρός αυτή η ιδέα να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Ο υποψήφιος δήμαρχος Σκοτ Γκριγκς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Άνταμ Μεντράνο και Ομάρ Ναβάρεζ έφεραν την πρόταση προς συζήτηση, καταθέτοντας σχετική επιστολή. Η υπόθεση θα συζητηθεί κι επίσημα στις αρχές Ιουνίου, πριν από τις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 8 Ιουνίου. Για να αλλάξει το όνομα ενός δρόμου στην αμερικανική πόλη θα πρέπει να υπάρξει έγκριση από τo σύνολο του δημοτικού συμβουλίου, αφού πρώτα διάφορες άλλες επιτροπές ανάψουν το «πράσινο φως». Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενόσω ο Γερμανός απολαμβάνει τις διακοπές του, πιθανότατα μακριά από το Ντάλας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ