25.2 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Ο νεότερος “Μίδας” του κόσμου!

Το περιοδικό Forbes δημοσίευσε την επικαιροποιημένη λίστα του με τους 100 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του κόσμου και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέχει περίοπτη θέση σε αυτή. Βρίσκεται στο νούμερο 30, όμως το πιο εντυπωσιακό είναι πως πήρε αυτή τη θέση πριν κλείσει καν τα 24 χρόνια του. Και είναι ασφαλώς ο νεότερος των 100!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes, ο Αντετοκούνμπο εισπράττει ετησίως 35,5 εκ. δολάρια. Τα 22,5 εκ. από αυτά προέρχονται από το πλουσιοπάροχο συμβόλαιό του με τους Μπακς, που σε βάθος τετραετίας θα του αποφέρει 100 εκ. δολάρια, και τα άλλα 13 εκ. δολάρια από χορηγίες. Η αύξηση των εσόδων του φέτος σε σχέση με πέρυσι είναι της τάξης του... 500%! Πράγμα πολύ λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι από τους Μπακς εισέπραττε γύρω στα 3 εκ. δολάρια ετησίως, ενώ η προηγούμενη συμφωνία του με τη ΝΙΚΕ, που μόνο φέτος του αποφέρει 9 εκ. δολάρια, του απέφερε μόλις... 20.000 δολάρια!

Για να κάνετε πάντως τις συγκρίσεις, το νούμερο 1 της λίστας, ο πυγμάχος Φλόιντ Μεϊγουέδερ κερδίζει 285 εκ. δολάρια ετησίως (!), ενώ ο δεύτερος Μέσι... μόλις 111 εκ. δολάρια. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ο πιο πλούσιος μπασκετμπολίστας και με τα 85,5 εκ. δολάρια που κερδίζει κατέχει το νούμερο 6 της λίστας του Forbes, που περιλαμβάνει συνολικά 40 καλαθοσφαιριστές.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ