18.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Νίκος Βετούλας παρουσιάζει στο Basketa τον νέο Παναθηναϊκό (pics)

Ο Νίκος Βετούλας αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό και αναλύει στο Basketa.gr τους νέους «πράσινους», με όσα πρέπει να περιμένουμε για τη σεζόν που έρχεται.

Η νέα σεζόν ξεκινά με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να πείσουν τον Δημήτρη Πρίφτη να αφήσει το «παγωμένο» Καζάν και την Ούνικς, την οποία επανέφερε στην Ευρωλίγκα, για να αναλάβει ένα πρότζεκτ, που ποτέ δεν έκρυψε πως ήθελε να αναλάβει.

Αυτή και μόνο η κίνησή τους μας βοηθά στο να παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον το τι σχεδιάζει το «τριφύλλι» σε μια χρονιά, όπου αφενός περιμένει ξανά τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, αφετέρου ελπίζει σε μια καλύτερη μοίρα στην Ευρωλίγκα, με τον Έλληνα κόουτς να «χτίζει» το ρόστερ της νέας χρονιάς, για να βάλει τις βάσεις για το μέλλον.

Τι πρέπει να περιμένουμε, όμως, φέτος για τον Παναθηναϊκό; Τις απαντήσεις δίνει ο Νίκος Βετούλας στο Basketa.gr, που αντιμετώπισε τους νταμπλούχους Ελλάδας με τον Απόλλωνα Πατρών και δίνει μια πρώτη εκτίμηση για το τι ετοιμάζουν στο ΟΑΚΑ.

«Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία του νέου Παναθηναϊκού»

«Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ακόμη στην αρχή της προετοιμασίας, όπως και όλες τις ομάδες. Η ομάδα ακόμη ψάχνει τους ρόλους της για τον κάθε παίκτη και το πού θα βασιστεί, για να πετύχει, αν και δείχνει ήδη ορισμένα στοιχεία, που αφορούν κυρίως την άμυνά του. Επιχειρεί να πιέσει την μπάλα και να ενεργοποιήσει ορισμένα ακόμη κομμάτια, όπως το να εμποδίσει την ντρίμπλα ή την εισαγωγική πάσα.

Έχει προσθέσει προσωπικότητα στο “4” με τον Ουάιτ και τον Έβανς, αλλά ο δεύτερος θέλει λίγο παραπάνω χρόνο. Το ίδιο ισχύει για τα νέα γκαρντ, αν και είναι παιδιά που και σουτ έχουν και τη δυνατότητα να ποστάρουν, με αρκετά θετικά στοιχεία. Θεωρώ, πάντως, ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ τους», ανέφερε στην αρχή ο κόουτς Βετούλας.

«Όλα στην περιφέρεια θα εξαρτηθούν από Πέρι και Μέικον»

Μια καλή ερώτηση, φυσικά, αφορά το πώς θα καταφέρει να πετύχει την προσαρμογή των επιθετικογενών ξένων γκαρντ του ο Πρίφτης σε όσα απαιτεί στην άμυνα. Ο Έλληνας τεχνικός μας απαντά πως «μιλάμε μόνο για μια πρώτη εικόνα. Ο Πέρι και ο Μέικον, ειδικά, επιχειρούν ακόμη να αφομοιώσουν το τι ζητά ο κόουτς Πρίφτης. Η πίεσή τους, πάντως, μας ανάγκασε σε λάθη και προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά, που θέλει ο προπονητής τους».

Πολλοί κάνουν κουβέντα για ενίσχυση στην περιφέρεια. Ποια είναι, όμως, η εκτίμηση του κόουτς Βετούλα; «Δεν μπορείς να έχεις καθαρή εικόνα από ένα μόνο παιχνίδι και δεν μπορείς, σίγουρα, να υποδείξεις σε έναν άλλο προπονητή το τι κινήσεις θα κάνει. Υπάρχουν ο Πέρι και ο Μέικον ως προσθήκες και θα δούμε, πώς θα τρέξει την ομάδα ο κόουτς και το τι θα χρειαστεί τελικά, αν πρέπει να υπάρξει συμπληρωματική κίνηση. Στα επόμενα ματς νομίζω, ότι θα δούμε την αληθινή εικόνα αυτής της ομάδας», απαντά.

«Κάθε ομάδα χρειάζεται Κασελάκηδες»

Το φιλικό αυτό μόνο εύκολο δεν ήταν για τον Παναθηναϊκό, που χρειάστηκε τη συνδρομή του Λεωνίδα Κασελάκη για την νίκη. Ο Νίκος Βετούλας δεν είχε παρά θετικά λόγια να πει για τον διεθνή φόργουορντ και τους άλλους Έλληνες των «πρασίνων», επισημαίνοντας πως «παίκτες σαν τον Κασελάκη και τους άλλους Έλληνες που έχει ο Παναθηναϊκός γνωρίζουν πολύ καλά την εγχώρια πραγματικότητα. Είναι παιδιά που ξέρουν τον εαυτό τους, τις δυνατότητές τους και είναι χρήσιμοι σε κάθε προπονητή. Θεωρώ, ότι είναι αναγκαίοι για κάθε ομάδα».

«Θα δούμε ενδιαφέροντα πράγματα από τον κόουτς Πρίφτη»

Όσο για την επιστροφή του κόουτς Πρίφτη και την νέα του αποστολή; «Τα τελευταία χρόνια ο Δημήτρης Πρίφτης έχει δείξει το έργο του με την Ούνικς, την οποία και πέρασε στην Ευρωλίγκα, όπου όλοι θέλουν να αγωνιστούν. Θα έχει τον χρόνο, φυσικά, να εμφανίσει αυτό που επιθυμεί στον Παναθηναϊκό και θεωρώ, ότι θα δούμε ενδιαφέροντα πράγματα», είπε στο τέλος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ