18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο νέος πρωταθλητής θα είναι «πρωτάρης» (vids)

Το Βιρτζίνια και το Τέξας Τεκ προκρίθηκαν στον τελικό του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ και, για πρώτη φορά ύστερα από δεκαεννέα χρόνια, ο τίτλος θα καταλήξει σε πανεπιστήμιο που δεν έχει καταφέρει στο παρελθόν να τον κατακτήσει ξανά.

Με δύο μεγάλα ματς άνοιξε η αυλαία του Φάιναλ Φορ του NCAA, στο «U.S. Bank Stadium» της Μινεσότα. Οι «ιππότες» επιβλήθηκαν με 63-62 του Όμπερν χάρη σε τρεις βολές του Κάιλ Γκάι (15π.), 6’’ πριν από το φινάλε, ύστερα από φάουλ που κέρδισε από το Σαμίρ Ντότι (13π., πέντε ριμπάουντ). Πρώτος σκόρερ των νικητών αναδείχθηκε ο Τάι Τζερόμ με 21π., ο οποίος είχε και εννέα ριμπάουντ και έξι ασίστ, ενώ από τις «τίγρεις» ο Μπράις Μπράoυν είχε 12π. με 4/12 σουτ εντός παιδιάς και ο Τζάρεντ Χάρπερ 11π. με 4/10 σουτ.

https://www.youtube.com/watch?v=oqLvcX7yo9w

https://www.youtube.com/watch?v=tsa_Sz2zNQc

Την έκπληξη έκανε το Τέξας Τεκ απέναντι στο Μίσιγκαν Στέιτ, το κέρδισε με 61-51 στα ημιτελικά και θα διεκδικήσει στον τελικό, για πρώτη φορά στην ιστορία του, τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο Ματ Μούνεϊ με 22π. και ο Τζάρετ Κάλβερ με 10π. και πέντε ριμπάουντ ηγήθηκαν των νικητών, που είχαν ποσοστό ευστοχίας 43% στα σουτ εντός παιδιάς και 9/23 τρίποντα. Από τους «Σπαρτιάτες», ο Κάσιους Ουίνστον είχε μεν 16π., αλλά με μέτρια ποσοστά ευστοχίας, μαζί με τέσσερα λάθη.

https://www.youtube.com/watch?v=wxm4U8uEhIg

https://www.youtube.com/watch?v=In2S8sfNGHE



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ