23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Νέντοβιτς παίρνει μολύβι και χαρτί (pics, vids)

Οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ανανέωσης συμβολαίου ενός παίκτη που έχασε εννιά ματς Ευρωλίγκας και 22 ματς Πρωταθλήματος, θα έδειχνε απαγορευτική. Στην περίπτωση του Νεμάνια Νέντοβιτς όμως η απόφαση διατήρησης του στο ρόστερ του Παναθηναϊκού μοιάζει λογική και υπό μία έννοια, αποδίδει δικαιοσύνη. Αυτό που ακολουθεί είναι μία σειρά από ρεκόρ. Με τη φόρα που είχε πάρει τον χειμώνα, κάποια από αυτά θα μπορούσε να τα φτάσει στη διάρκεια της σεζόν αλλά έχει μπροστά του δύο σεζόν για να κάνει ότι δεν του επέτρεψαν τραυματισμοί και κορωνοϊός να κάνει.

 


Τα 1+2 χρόνια

 


Με την ανανέωση του συμβολαίου του για δύο χρόνια και με την προϋπόθεση ασφαλώς ότι θα το εξαντλήσει, ο Νέντοβιτς μπαίνει στη λίστα των ξένων παικτών που φόρεσαν για τρεις σεζόν, συνεχόμενες και μη, τα πράσινα. Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, αυτοί που έχουν θέση στη συγκεκριμένη λίστα έγραψαν τη δική τους ιστορία με τον Παναθηναϊκό.

 

 

 

 

Η «20άδα Χ 2» είναι μόνο η αρχή

 

 

Τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη διάρκεια της σεζόν και ειδικά στο δεύτερο μέρος της, περιόρισαν πολύ τις συμμετοχές του Νεμάνια Νέντοβιτς στην Basket League αφού αγωνίστηκε μόνο στα 10 από τα 32 ματς του Παναθηναϊκού. Στην Ευρωλίγκα όμως επιβεβαίωσε τις ικανότητες του, οδήγησε τους «πράσινους» σε κάποιες νίκες και κατάφερε να «σκαρφαλώσει» γρήγορα ψηλά σε κάποιες ιστορικές λίστες τους στη διοργάνωση.

 


Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 25 μόλις αγώνες, ο «Νέντο» έγινε ο 33ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα που έφτασε τους 400 πόντους ενώ μπήκε στην 20άδα των εύστοχων τριπόντων και των ασίστ έχοντας μέσους όρους 2,68 και 3,68 αντίστοιχα. Αναλυτικά οι αριθμοί του Σέρβου γκαρντ στη διοργάνωση και η κατάταξη του στις «πράσινες», ιστορικές λίστες...

 

 

 

Με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις και με βάση όσα έκανε στη φετινή σεζόν ο Νέντοβιτς μέσα από την επόμενη διετία θα σημειώσει κάποια ξεχωριστά επιτεύγματα...

 


*Θα φτάσει τους 80+ αγώνες στην Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό, αριθμό που έχουν «γράψει» μόνο 14 παίκτες του.

 


*Πολύ σύντομα θα γίνει ο 25ος στην ιστορία του που θα φτάσει τους 500 πόντους ενώ αν σκοράρει με τους ρυθμούς που το έκανε φέτος, λογικά στη διάρκεια της διετίας θα μπει στο πολύ μικρό «κλαμπ» παικτών του Παναθηναϊκού που έφτασαν σε τετραψήφιο αριθμό. Αυτό απαριθμεί προς το παρόν μόνο επτά παίκτες αλλά σύντομα θα βρεθεί σε αυτό -εφόσον επισημοποιηθεί η συμφωνία του- και ο Ιωάννης Παπαπάτρου αφού χρειάζεται μόνο 128 ακόμη πόντους.

 

 


*Με τα 67 τρίποντα σε 25 ματς τα... 33 μοιάζουν δουλειά μισής σεζόν. Ο Νέντοβιτς θα γίνει ο 10ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα που θα φτάσει σε τριψήφιο αριθμό εύστοχων τριπόντων.

 


*Το πιο κοντινό επίτευγμα είναι αυτό του τριψήφιο αριθμού ασίστ, αφού ο Σέρβος απέχει μόλις οχτώ τελικές πάσες από αυτό. Θα γίνει ο 17ος που θα το καταφέρει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

 

 


Η εμφάνιση-μνημείο του Τελ Αβίβ

 


Αυτό που σημειώθηκε πιο πάνω περί απόδοση δικαιοσύνης με τη ανανέωση του συμβολαίου του Νεμάνια Νέντοβιτς εξηγείται από τη σειρά πολύ καλών ως εντυπωσιακών εμφανίσεων που έκανε στην Ευρωλίγκα. Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι στον φετινό μέτριο, για τα δεδομένα της διοργάνωσης, Παναθηναϊκό, πολλές φορές ξεχώριζε «σαν τη μύγα μέσα στο γάλα».

 


Είναι χαρακτηριστικό ότι...

 


*Είχε διψήφιο αριθμό πόντων σε 19 από τις 25 εμφανίσεις του.

 


*Είχε τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο στις 23 από τις 25 εμφανίσεις του ενώ είχε 3+ σε 11 αγώνες και 4+ σε οχτώ αγώνες στη διοργάνωση.

 


*Είχε τουλάχιστον μία ασίστ στα 24 από τα 25 παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα ενώ έφτασε τις 3+ σε 18 από αυτά.

 


*Είχε διψήφιο ranking σε 15 από τα 25 παιχνίδια του στη φετινή διοργάνωση, με κορυφαία εμφάνιση του βέβαια εκείνη στο Τελ Αβίβ κόντρα στη Μακάμπι.

 

 


Μπορεί να μην απέτρεψε την ήττα του Παναθηναϊκού (89-81) όμως πραγματοποίησε μία εμφάνιση πραγματικό μνημείο με...

 


*39 πόντους (2η κορυφαία επίδοση στην ιστορία του Παναθηναϊκού πίσω από τους 41 του Τάιρις Ράις στο ματς της 6ης Δεκεμβρίου 2019 απέναντι στον Ολυμπιακό).

 

 

*7/13 τρίποντα (2η κορυφαία επίδοση εύστοχων τριπόντων στην ιστορία του Παναθηναϊκού πίσω από τα οχτώ του Ράις στο ντέρμπι της περσινής σεζόν με τον Ολυμπιακό)

 

 

*45 ranking (2η κορυφαία επίδοση στην ιστορία του Παναθηναϊκού πίσω από τους 51 του Γιάκα Λάκοβιτς στο ματς της 25ης Μαρτίου 2004 κόντρα στην Μπένετον Τρεβίζο).

 


Εξίσου εντυπωσιακός όμως ήταν ο Νέντοβιτς και στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Βιλερμπάν, το οποίο τελείωσε έχοντας σε 28:22, 33 πόντους, με 6/6 βολές, 6/7 δίποντα, 5/10 τρίποντα, πέντε ριμπάουντ, έξι ασίστ, μία τάπα, έξι κερδισμένα φάουλ και 40 ranking.

 

 


Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σέρβος έχει δύο από τις οχτώ επιδόσεις 40+ του Παναθηναϊκού στο ranking. Μόνο ο Νικ Καλάθης έχει επίσης δύο και από μία οι Λάκοβιτς, Φώτσης, Μήτογλου και Παπαπέτρου. Χρειάζονται άλλες εξηγήσεις για την επιλογή του Παναθηναϊκού να τον κρατήσει και μάλιστα με διετές συμβόλαιο;

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ