17.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Νέντοβιτς και η μεγάλη, «πράσινη» λίστα των «ιτς»

Δεν είχαν όλων τα ονόματα την κατάληξη «ιτς» όμως το χρησιμοποιήσαμε σχηματικά στον τίτλο του θέματος για να καταλαβαινόμαστε. Άλλωστε οι φράσεις που αναφέρονταν στους «ιτς» διαχρονικά ήταν κατανοητές από τους ανθρώπους του μπάσκετ. Μιλάμε για τα παιδιά της πρώην Γιουγκοσλαβίας απ' όπου και αν προέρχονται. Τέτοια είχε πολλά στην ιστορία του Παναθηναϊκός και φαίνεται ότι θα βάλει ένα ακόμη, τον Νεμάνια Νέντοβιτς.

 


Ο 29χρονος Σέρβος με το μεγάλο εκτελεστικό ταλέντο αλλά και τη σταθερή... ροπή στους μυικούς τραυματισμούς προβάρει τα πράσινα και εφόσον τα φορέσει θα γίνει ο 10ος παίκτης της γειτονικής μας χώρας που θα το κάνει. Το έκαναν στο παρελθόν βέβαια και παίκτες-θρύλοι για το ίδιο το γιουγκοσλαβικό μπάσκετ και γενικότερα καλά ονόματα του μπάσκετ της Σερβίας. Αναντίρρητα αυτός με τη μεγαλύτερη προσφορά ήταν ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα που ήταν άλλωστε και ο μόνος που έπαιξε για περισσότερα από δύο χρόνια στο «τριφύλλι».

 


Οι εννιά Σέρβοι που πέρασαν στο παρελθόν από το παρελθόν ήταν οι...

 

 


Στη συγκεκριμένη λίστα θα μπορούσε να βρίσκεται και ο Άλεκς Μάριτς που πέρασε δύο χρόνια (2010-12) στην Αθήνα αλλά λογίζεται πρωτίστως ως Αυστραλός και δευτερευόντως ως Σέρβος.

 


Η λίστα των «ιτς» όμως δεν εξαντλείται στους Σέρβους για τον Παναθηναϊκό. Οχτώ Κροάτες, τρεις Σλοβένοι και άλλοι τρεις Μαυροβούνιοι έκαναν κάποια στιγμή ένα πέρασμα από τους «πράσινους». Κάποιοι άφησαν το στίγμα τους (Βράνκοβιτς, Ράτζα, Λάκοβιτς) και κάποιοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν (Ζούζα, Πρκατσιν, Γκόλεματς).

 


Οι υπόλοιποι, πλην Σερβίας λοιπόν, που φόρεσαν τη φανέλα του Παναθηναϊκού ήταν ανά χώρα...

 

 

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ