20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Νέντοβιτς γράφει ιστορία από τα 6,75 για τον Παναθηναϊκό (vids)

Είναι μάλλον περιττό να σταθεί κανείς στον βαθμό επιρροής του Νεμάνια Νέντοβιτς στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ο Σέρβος είναι ο ηγέτης των «πράσινων» και οι αριθμοί απλά το επιβεβαιώνουν. Υπάρχουν όμως δύο επιδόσεις στην ίδια στατιστική κατηγορία και σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις που ξεχωρίζουν μέσα από τις άλλες και τις... ξετρύπωσε το basketa.gr. Αφορούν στην αποτελεσματικότητα του από τη γραμμή του τριπόντου.

 


Ο Νεμάνια Νέντοβιτς είχε προχθές στο ματς στη Λάρισα 4/4 τρίποντα και έχει 3+ εύστοχα σουτ από την περίμετρο και στις εννιά εμφανίσεις του στην Basket League. Με αυτά τα τέσσερα τρίποντα, ο Σέρβος, μόλις στο ένατο παιχνίδι του στο ελληνικό Πρωτάθλημα, έφτασε και ξεπέρασε τα 30 και έγινε ο 41ος ξένος στην ιστορία του Παναθηναϊκού που το κατάφερε. Το ξεχωριστό επίτευγμα όμως, κρύβεται αλλού.

 


Έχοντας 32 εύστοχα τρίποντα σε μόλις εννιά παιχνίδια, ο Νέντοβιτς έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο εύστοχων τριπόντων στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Basket League! Σημειώνει 3,55 ανά αγώνα ενώ ο δεύτερος μεγαλύτερος μέσος όρος είναι εκείνος που είχε πέρυσι ο Τζίμερ Φριντέτ με 2,61. Το δείγμα μπορεί να είναι μικρό όμως ακόμη και με αυτό, η επίδοση του Σέρβου είναι εντυπωσιακή.

 


Δείτε τη λίστα των παικτών με τους μεγαλύτερους μέσους όρους εύστοχων τριπόντων στην ιστορία του Παναθηναϊκού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα...

 

 

 

Τρίποντη πρωτιά και στην Ευρωλίγκα

 


Ξέχωρα από την πρωτιά που διατηρεί ο Νεμάνια Νέντοβιτς στη λίστα των παικτών του Παναθηναϊκού με τους μεγαλύτερους μέσους όρους τριπόντων στο Πρωτάθλημα, ο Σέρβος έχει την πρωτιά στην αντίστοιχη, «πράσινη» λίστα και στην Ευρωλίγκα.

 


Ο Νέντοβιτς ξεπέρασε ήδη τα 50 εύστοχα σουτ από την περίμετρο, κάτι που έκαναν συνολικά 23 παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Μεταξύ αυτών έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο αφού σημειώνει 2,79 ανά αγώνα ενώ ο δεύτερος της λίστας Κέι Σι Ρίβερς είχε 1,93 ανά αγώνα αλλά με υπερδιπλάσιους αγώνες από τον Σέρβο.

 


Αναλυτικά η λίστα με τους μεγαλύτερους μέσους όρους εύστοχων τριπόντων στην Ευρωλίγκα, μεταξύ των παικτών που είχαν 50+ με τον Παναθηναϊκό...

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ