24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο μύθος του Σαμπόνις καλά κρατεί (vid+pics)

Ο Άρβιντας Σαμπόνις είναι ο κορυφαίος σέντερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των παικτών που αγωνίζονται στη φετινή διοργάνωση.

Ο νυν πρόεδρος της Λιθουανικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο της διοργάνωσης μία φορά στην καριέρα του, στο Φάιναλ Φορ της Σαραγόσα το 1995 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν εκείνος που κυριάρχησε στις προτιμήσεις των παικτών. Έπεσαν στο… τραπέζι και τα ονόματα του Μάικ Μπατίστ, του Κάιλ Χάινς, του Ντέγιαν Τομάσεβιτς, του Γκρεγκόρ Φούτσκα και του Πάου Γκασόλ, αλλά ο Λιθουανός συγκέντρωσε τις περισσότερες προτιμήσεις.

Θυμίζουμε πως αποσύρθηκε από την ενεργό δράση εν έτει 2004 φορώντας τη φανέλα της Ζαλγκίρις Κάουνας και, αποκλειστικά, σε επίπεδο Ευρωλίγκας έχει έναν τίτλο από το 1995, οπότε και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Φάιναλ Φορ, καθώς κι ένα βραβείο MVP από την κανονική περίοδο του 2004. Το 2004 αναδείχθηκε, επίσης, πολυτιμότερος παίκτης του Top 16 κι ήταν μέλος της κορυφαίας πεντάδας.

Από ελληνικής πλευράς, τον ψήφισαν οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Βασίλης Σπανούλης εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό, ο Νικ Καλάθης και ο Ματ Λοτζέσκι από τον Παναθηναϊκό και ο Κώστας Σλούκας από τη Φενέρμπαχτσε, ενώ ο Νίκος Ζήσης από την Μπάμπεργκ προτίμησε τον Αμερικανό παλαίμαχο φόργουορντ/σέντερ των «πρασίνων», που κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο στην Ευρωλίγκα με την ελληνική ομάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=k8_yKBHno5I



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ