28.8 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο «μύθος» του Νίκου Ζήση (vids+pic)

Ο Νίκος Ζήσης συνεχίζει να γνωρίζει σπουδαίες διακρίσεις στην «πλούσια» καριέρα του, μετρώντας πλέον 300 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα.

Πρόκειται για ακόμη έναν Έλληνα παίκτη, που έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, είτε σε εθνικό είτε σε συλλογικό επίπεδο. Αναφορικά με το δεύτερο, έχει αγωνιστεί με επτά διαφορετικές ομάδες στην Ευρωλίγκα (ΑΕΚ, Μπενετόν, ΤΣΣΚΑ, Σιένα, Ούνικς, Φενέρμπαχτσε, Μπάμπεργκ) και τα τελευταία 2.5 χρόνια είναι κάτοικος Γερμανίας, αποτελώντας «σημείο αναφοράς» για την Μπάμπεργκ του Αντρέα Τρινκιέρι.

Ο Νίκος Ζήσης, βέβαια, αποτελεί κι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την ίδια την Ευρωλίγκα. Με τη συμμετοχή του στο σημερινό (18/1) αγώνα με την Μπαρτσελόνα, έφτασε συνολικά τις 300 κι έγινε ο τρίτος που καταφέρνει να πιάσει αυτό το νούμερο, μετά τους Χουάν Κάρλος Ναβάρο (332) και Φελίπε Ρέγιες (305), «γιγαντώνοντας» ακόμη περισσότερο το δικό του «μύθο».

Ο Έλληνας γκαρντ, για τον οποίο η διοργανώτρια αρχή πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα, με αφορμή ακριβώς αυτό το επίτευγμα, έχει αρκετά ακόμη ρεκόρ να διεκδικήσει. Τη στιγμή αυτή, βρίσκεται στην 21η θέση των κορυφαίων σκόρερ με 2061 πόντους και «κυνηγά» τον, επίσης ενεργό, Άντε Τόμιτς, με τον αποσυρθέντα Τζανλούκα Μπαζίλε να απέχει βέβαια μόλις 102 πόντους. Παράλληλα, καίτοι γκαρντ, βρίσκεται στους πρώτους 50 με τα περισσότερα ριμπάουντ (626), ενώ κατέχει την έβδομη θέση στις ασίστ (858), την 33η σε κλεψίματα (169), την 20ή σε εύστοχα δίποντα (551), τη 17η σε εύστοχες βολές (464), την ίδια θέση στη διαφορά ασίστ-λαθών (858 έναντι 373) και την τέταρτη σε συνολικά λεπτά συμμετοχής (6.823,31).

Και όλα αυτά στα 35 του χρόνια, μοιάζοντας... σαν 20άρης και δείχνοντας πως έχει αρκετά ακόμη να δώσει...

(*) Όλα τα στοιχεία πλην των συμμετοχών στη διοργάνωση, αφορούν αριθμούς που έχουν καταγραφεί πριν από τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ