19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Μπόουλιν και τα ρεκόρ (vids)

Την πρώτη του νίκη μακριά από τη Θεσσαλονίκη πανηγύρισε απέναντι στον Ιωνικό Νικαίας ο Ηρακλής, στη φετινή Basket League.

Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής ο «Γηραιός» πέρασε από το ιστορικό κλειστό γήπεδο «Πλάτων» της Νίκαιας, το οποίο φιλοξένησε ξανά αγώνα της μεγάλης κατηγορίας ύστερα από 33 χρόνια. Από τα χέρια του Σκάιλερ Μπόουλιν έφυγαν οι δώδεκα από τις 22 ασίστ των φιλοξενουμένων, με τον Αμερικανό γκαρντ να ισοφαρίζει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της ομάδας στην Basket League.

https://www.youtube.com/watch?v=-Dee0L8oFek

Συγκεκριμένα, έμεινε μία ασίστ μακριά από το απόλυτο ρεκόρ που κρατάει ο Λευτέρης Κακιούσης από τις 5 Φεβρουαρίου του 1994, όταν μοίρασε δεκατρείς τελικές πάσες στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Δάφνη (86-55). Ο ίδιος παίκτης μοίρασε δώδεκα ασίστ και τη σεζόν 1994-1995 κόντρα τόσο στον Απόλλωνα Πατρών όσο και στον Παναθηναϊκό, στο Ιβανώφειο, ενώ την ίδια επίδοση είχε και ο Τζαμάλ Σούλερ από ματς της περσινής σεζόν απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, εντός έδρας.

Ο Άνταμ Σμιθ, από την πλευρά του, μοίρασε επτά ασίστ και σημείωσε νέο ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού είχε έξι στην πρεμιέρα του Ιωνικού Νικαίας με την ΑΕΚ φέτος και στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος, στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ήφαιστο Λήμνου στο κλειστό της Πυλαίας.

Ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα έκανε, από την πλευρά του, ο Νίκος Χουγκάζ αφού σημείωσε 13π., δύο περισσότερους από τον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με το Μεσολόγγι. Παράλληλα, ισοφάρισε την κορυφαία επίδοσή του με τα εννέα ριμπάουντ που μάζεψε, όσα είχε και το προηγούμενο Σάββατο (07/11), στο ΔΑΚ Αγρινίου «Μ. Κούσης».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ