16.1 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Ο Μπόλντουιν και… το κίνητρο της Μπάγερν τον «εκτέλεσαν» (vid)

Ο Παναθηναϊκός έπαθε πρώτα ένα «μπλακ άουτ» στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, που του «γκρέμισε» όσα «έχτισε» μέχρι να προηγηθεί με +11, ενώ μετά η φοβερή αγωνιστική κατάσταση του Ουέιντ Μπόλντουιν τον «αποτελείωσε», με τους «πράσινους» να χάνουν με 76-71 στο Μόναχο από μια Μπάγερν, που αποτελούσε την ομάδα με κίνητρο στο παρκέ.

Με τον Σαντ Ρος να δημιουργεί για τους ψηλούς του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» έκαναν ένα καλό ξεκίνημα, με αυτούς να κάνουν εξαιρετική δουλειά, ακόμη και με συμβολή του Όγκαστ. Μοναδικό πρόβλημα αποτελούσε η ένδεια σε εύστοχα τρίποντα, με ένα του Μποχωρίδη να βοηθά το «τριφύλλι» να πάρει απόσταση στο τέλος της πρώτης περιόδου (14-21).

Οι παίκτες του Κάτας προσπάθησαν να κεφαλαιοποιήσουν αυτό το προβάδισμα, με την ίδια συνταγή του πρώτου δεκαλέπτου να επαναλαμβάνεται και το αποτέλεσμα να είναι το +11 λίγο μετά το τρίλεπτο για το τέλος του ημιχρόνου (24-35). Σε εκείνο το σημείο, όμως, ήρθε ένα «μπλακ άουτ», με τον Μακ να υποπίπτει στο ένα λάθος μετά το άλλο, τους Γερμανούς να κλέβουν μπάλες και να φεύγουν στον αιφνιδιασμό και την ανατροπή να έρχεται με επιμέρους 13-1, που ολοκληρώθηκε με τρίποντο και φάουλ του Μπόλντουιν (37-36).

Ο Αμερικανός βρήκε με αυτό τον τρόπο ρυθμό και, με τη βοήθεια του Λούτσιτς, οι «Βαυαροί» άρχισαν να ξεφεύγουν και να προκαλούν εφιάλτες στε έναν Παναθηναϊκό, που δεν έβρισκε πουθενά μια σανίδα σωτηρίας (50-42 στο 25'). Κάπου εκεί, η ελπίδα ήρθε από τα χέρια του Μπέντιλ, που κέρδισε μερικές «μάχες» στη ρακέτα και αμέσως εμφανίστηκε και ο Όγκαστ ξανά, που κυριάρχησε στον αέρα και αξιοποίησε χαμένες μπάλες, για να πλησιάσουν σε απόσταση καλαθιού οι φιλοξενούμενοι.

Τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του Μποχωρίδη, μάλιστα, έβαλε μπροστά τους «πράσινους» με 57-59, αλλά εκεί η Μπάγερν ετοίμαζε μαζικά την απάντησή της, βρίσκοντας ολοκληρωμένο παιχνίδι στις δύο πλευρές του παρκέ, αναγκάζοντας τον Κάτας σε τάιμ άουτ μετά από ένα καλάθι του Μπόλντουιν (68-63). Από τη στιγμή, δε, που λύσεις για το «τριφύλλι» δε βρέθηκαν ουσιαστικά, χάνντας μέχρι και τις βολές... με το τσουβάλι, το αποτέλεσμα δεν μπορούσε να αλλάξει, με αποτέλεσμα να φτάσει στην ήττα με 76-71.

Δεκάλεπτα: 14-21, 37-36, 57-55, 76-71.

ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ο Ουέιντ Μπόλντουιν έκανε εκ νέου ένα εξαιρετικό παιχνίδι και το «2 στα 2» για την Μπάγερν σε αυτή τη «διαβολοβδομάδα» οφείλεται σε εκείνον, όπως και η πιθανότατη πρόκριση στην οκτάδα της Ευρωλίγκα. Ο Αμερικανός «εκτέλεσε» τον Παναθηναϊκό με 27 πόντους (7/11 δ., 2/5 τρ., 7/7 β.), τέσσερα ριμπάουντ, έξι ασίστ και τρία κλεψίματα με ένα μόνο λάθος σε σχεδόν 31 λεπτά.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με ποσοστό 22.2% στα τρίποντα 11 χαμένες βολές (17/28) η ζημιά που κάνεις στον εαυτό σου είναι ήδη αρκετή. Ήταν, λογικό, επομένως, να φύγει από το Μόναχο με σκυμμένο κεφάλι ο Παναθηναϊκός.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ