26.3 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Ο Μπράουν λύτρωσε Αστέρα και… Σάκοτα! (vids)

Με τρίποντο 2'' πριν από το φινάλε του αγώνα ο Λορέντζο Μπράουν χάρισε σπουδαία νίκη στον Ερυθρό Αστέρα επί της Βαλένθια (76-73) στο Βελιγράδι, στο ντεμπούτο του Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο της ομάδας. Ο αγώνας διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες (!), διότι μια βλάβη στους φωτεινούς πίνακες του γηπέδου προκάλεσε διακοπή για περίπου 50 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο. Η Βαλένθια έχασε για πρώτη φορά μετά από τρεις διαδοχικές νίκες.

Ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι, στο 5' προηγήθηκε με 11-4 με τον Λάζιτς να ξεκινά "ζεστός" και τότε... εγένετο μπλακ άουτ! Οι φωτεινοί πίνακες του γηπέδου και τα χρονόμετρα των 24'' έσβησαν και το παιχνίδι αναγκαστικά διακόπηκε. Ωστόσο η βλάβη αποδείχθηκε πιο σοβαρή απ' όσο αναμενόταν. Οι τεχνικοί δυσκολεύονταν να βρουν τι έφταιγε και οι δύο ομάδες άρχισαν να κάνουν ξανά προθέρμανση κοντεύοντας να... καούν. 

Τελικά, μετά από σχεδόν 50 λεπτά κι αφού ο κόσμος στο γήπεδο είχε δυσανασχετήσει και αποδοκίμαζε, η βλάβη αποκαταστάθηκε. Χρειάστηκε να αντικατασταθεί το λογισμικό που χρησιμοποιεί η Ευρωλίγκα για τους φωτεινούς πίνακες με αυτό της ABA Liga (και η Βαλένθια έγινε... Μόρναρ Μπαρ, η προηγούμενη αντίπαλος του Ερυθρού Αστέρα για την Αδριατική Λίγκα δηλαδή) για να ξεκινήσει ξανά ο αγώνας, ο οποίος είχε πια διαφορετική μορφή.

Η διακοπή ευνόησε την Βαλένθια, που ισορρόπησε σταδιακά τον αγώνα και πέρασε μπροστά στο τέλος της πρώτης περιόδου με 19-17. Διατήρησε δε το προβάδισμά της σε όλο το πρώτο ημίχρονο, καθώς πέρασε την μπάλα μέσα στο καλάθι, όπου ο Ντούμπλιεβιτς έκανε καλή δουλειά, ενώ έλεγξε το ρυθμό μη αφήνοντας τον Ερυθρό Αστέρα να τρέξει και με τον νεαρό Μαρίνκοβιτς να δίνει λύσεις από την περιφέρεια. Στο 19' η Βαλένθια προηγήθηκε με 39-33, ενώ το ημίχρονο έληξε με 41-37 υπέρ της.

Στην τρίτη περίοδο το σκηνικό άλλαξε. Ο Ερυθρός Αστέρας βελτίωσε σημαντικά την άμυνά του, ειδικά μέσα στη ρακέτα, ο Λάζιτς συνδέθηκε ξανά με το αντίπαλο καλάθι και παίρνοντας σημαντικές βοήθειες από τους Λορέντζο Μπράουν και Τζένκινς ξέφυγε στο σκορ. Με επί μέρους σκορ 21-6 στα πρώτα 6,5 λεπτά οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 58-47 και έδειξαν να ελέγχουν απόλυτα τον αγώνα, προηγούμενοι μάλιστα στο τέλος της περιόδου με 60-51.

Όμως η Βαλένθια δεν τα είχε παρατήσει. Στην τελευταία περίοδο πίεσε περισσότερο στην άμυνα και καθώς ο Ντούμπλιεβιτς βρήκε ξανά το δρόμο προς το καλάθι, ανέτρεψε όλο το σκηνικό. Στο 34' πέρασε και πάλι μπροστά με 65-63 χάρη σε δύο διαδοχικά τρίποντα του Μαυροβούνιου σέντερ και τρέχοντας το δικό της σερί 16-3 (από 49-60 στο 29'). Η Βαλένθια διατήρησε αυτό το ισχνό προβάδισμα μέχρι και κάτι λιγότερο από 2 λεπτά πριν το φινάλε, οπότε ο Λορέντζο Μπράουν ισοφάρισε 71-71 για τον Αστέρα, ενώ αμέσως μετά από ένα άστοχ τρίποντο του Κολόμ, ο Ότζο με δύο ακόμα εύστοχες βολές έβαλε τους γηπεδούχοτς μπροστά με 73-71.

Το θρίλερ συνεχίστηκε με εκατέρωθεν άστοχες προσπάθειες και τον Βίβες να αναδεικνύεται σε μοιραίο για την Βαλένθια, καθώς στο τελευταίο λεπτό έχασε δύο σουτ, που θα μπορούσαν να την είχαν κάνει αφεντικό του αγώνα. Έτσι, ήρθε ο Λορέντζο Μπράουν να ευστοχήσει σε τρίποντο στην τελευταία επίθεση του Αστέρα και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα από τη Σερβία και τον Ντράγκαν Σάκοτα, στην επιστροφή του στην Ευρωλίγκα.

Ο ΛΥΤΡΩΤΗΣ: Το μεγάλο τρίποντο που πέτυχε στο τέλος χάρισε τη νίκη στον Ερυθρό Αστέρα, όμως ο Λορέντζο Μπράουν έδωσε γενικά πολλές επιθετικές λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Και τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους και 6 ασίστ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Βαλένθια είχε 23/28 βολές, αλλά και 6/20 τρίποντα, γι' αυτό έχασε από τον Ερυθρό Αστέρα, που είχε μεν λιγότερες βολές (17/19), αλλά και 7/19 τρίποντα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ