25.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ο Μποχωρίδης “1000άρησε” με τον Άρη

Το αποτέλεσμα, δηλαδή η ήττα του Άρη από τον Χολαργό αλλά και ο τραυματισμός που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο και θέτει υπό αμφισβήτηση τη συμμετοχή του στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Κύμη, επισκίασαν ένα επίτευγμα στο οποίο έφτασε χθες ο Λευτέρης Μποχωρίδης, όμως έχει ξεχωριστή αξία.

 


Ο διεθνής γκαρντ ξεπέρασε τους 1.000 πόντους καριέρας με τον Άρη σε όλες τις διοργανώσεις.

 

Πρόκειται για μία διαδρομή που άρχισε στις 23 Οκτωβρίου 2010 όταν και έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της ομάδας στο Πρωτάθλημα. Ο Μποχωρίδης είχε πατήσει τα παρκέ της Basket League σε ηλικία μόλις 16,5 ετών, από... ανάγκη και όχι από επιλογή. Αιτία ήταν η αποχή του ΠΣΑΚ που οδήγησε τον Άρη στο να αγωνιστεί στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό με τέσσερις ξένους, τον Χρυσικόπουλο που δεν είχε ακόμη επαγγελματικό συμβόλαιο και πέντε εφήβους. Ένας εξ αυτών ήταν ο Μποχωρίδης που έπαιξε σχεδόν για 34 λεπτά και σημείωσε οχτώ πόντους. Οι πρώτοι οχτώ από τους 1.009 πλέον πόντους του με τα κιτρινόμαυρα.

 


Αναλυτικά η διαδρομή μέχρι αυτό το ιστορικό επίτευγμα...

 

 

Ακόμη ο αρχηγός του Άρη, με τους 12 πόντους που είχε χθες, μπήκε στην πρώτη 15άδα των σκόρερ των “κιτρινόμαυρων” στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93). Έφτασε τους 757 και ξεπέρασε τον Μάικ Ουίλκινσον που είχε 746.

 


Ο Μποχωρίδης βρήκε επίσης θέση και στην πρώτη 15άδα των παικτών του Άρη με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα Πρωταθλήματος. Με τα δύο που είχε χθες, έφτασε τα 80 και ξεπέρασε τον Ντίνο Αγγελίδη που είχε 78 και τον Χρήστο Ταπούτο που είχε 79.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ