26 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Ο Μπουρούσης 6ος μπλοκέρ στην ιστορία

Τι και αν ήταν για χρόνια ξενιτεμένος; Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι από χθες ο 6ος μπλοκέρ στην ιστορία της ελληνικής Basket League. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού έκοψε χθες δύο αντίπαλα σουτ και με αυτά έφτασε τις 221 τάπες στην καριέρα του στη λίγκα. Μοιράζεται την 6η θέση με τον Ουόλτερ Μπέρι.

 

Ακόμη ο Καρδιτσιώτης με τη 297η εμφάνιση του στην κατηγορία, ξεπέρασε τον Δήμο Ντικούδη (296) και έγινε ο 44ος της σχετικής λίστας.

 

Στη 17η θέση αυτής της λίστας βρίσκεται πια ο Αντώνης Φώτσης που έκανε χθες την 352η εμφάνιση του στην Basket League και με την οποία άφησε πίσω του τον Κώστα Χαραλαμπίδη. Συνολικά στη λίστα του ελληνικού Πρωταθλήματος από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1962-63) ο Φώτσης είναι στην 32η θέση στην οποία «έπιασε» τον Χρήστο Χριστοδούλου.

 

Ο Μάικ Τζέιμς πήρε πάνω του την κατάσταση στη σειρά των τελικών κερδίζοντας τον άτυπο τίτλο του MVP του Παναθηναϊκού και στους τρεις τελευταίους αγώνες. Χθες μάλιστα έγινε ο 4ος παίκτης του Παναθηναϊκού στο φετινό Πρωτάθλημα που έφτασε σε «double-double».

 

Ο Αμερικανός είχε 11 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ σε αυτήν την επίδοση των διψήφιων αριθμών σε δύο διαφορετικές κατηγορίες είχαν φτάσει πριν από αυτόν, τρεις φορές ο Σίνγκλετον, δύο ο Μπουρούσης και μία ο Καλάθης.

 

Αυτό ήταν το 11ο «double-double» των πλέι οφ και το 3ο των τελικών καθώς είχαν προηγηθεί εκείνα του Βασίλη Σπανούλη και του Γιάννη Μπουρούση στον 1ο αγώνα.

 

Για τον 27χρονο γκαρντ τα 10 ριμπάουντ αποτελούν ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα καθώς το προηγούμενο ήταν εκείνο των οχτώ που μάζεψε στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος 2014-15 με τον Κολοσσό κόντρα στον Πανιώνιο. Οι έξι ασίστ αποτελούν ρεκόρ περιόδου αφού είχε από πέντε σε δύο ματς της κανονικής περιόδου (με Προμηθέα εκτός και Δόξα εντός) και στον 4ο τελικό.

 

Στην 33η θέση της λίστας των ξένων παικτών του ελληνικού Πρωταθλήματος ανέβηκε ο Τζέιμς Γκιστ. Με την 129η εμφάνιση του έφτασε σε αυτήν τους Μάικ Ναχάρ και Ινάγκι Ντε Μιγκέλ.

 

Στη 15η θέση της αντίστοιχης λίστας αποκλειστικά των ξένων παικτών της ιστορίας του Παναθηναϊκού ανέβηκε ο Τζέιμς Φελντέιν. Παρότι έμεινε για μόλις 1:14 στο παρκέ, έκανε την 69η εμφάνιση του, ξεπέρασε τους Μιλένκο Τέπιτς, Ρομέιν Σάτο και έφτασε τον Νίκολα Πέκοβιτς.

 

17ος μεταξύ των ξένων παικτών της ιστορίας του Παναθηναϊκού με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα είναι πια ο Κέι Σι Ρίβερς. Είχε τρία χθες και έφτασε τα 52 για να ξεπεράσει τους Μίλος Βούγιανιτς (49) και Άριελ ΜακΝτόναλντ (50).

 

Με έξι αμυντικά ριμπάουντ ο Κρις Σίνγκλετον έφτασε τα 156 και έγινε 17ος μεταξύ των ξένων του Παναθηναϊκού –ξεπέρασε τους Νίκολας και Κοχ- και με τα δύο επιθετικά έφτασε τα 61 και βρέθηκε στη 19η θέση της αντίστοιχης λίστας, αφήνοντας πίσω του τους Φέμερλινγκ  (59), Μπατίστα και Σάτο (60).

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ