21.5 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Ο Μπουρούσης 11ος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής

Μία ακόμη μεγάλη εμφάνιση με το εθνόσημο έκανε ο Γιάννης Μπουρούσης απέναντι στη Γερμανία. Μέσα από αυτήν σημείωσε δύο ξεχωριστές επιδόσεις.

 

Ο αρχηγός της “επίσημης αγαπημένης” είχε 25 πόντους που είναι η 3η κορυφαία στην καριέρα του στην Εθνική ομάδα. Ο Μπουρούσης είχε 27 πόντους στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μεγάλη Βρετανία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου όσους είχε και κόντρα στη Σερβία στο Ευρωμπάσκετ του 2011. Είχε ακόμη 26 απέναντι στην Ιταλία για το τουρνουά “Ακρόπολις” του 2011. Αυτό όμως ίσως είναι το λιγότερο.

 


Με τους 25 πόντους του, ο Μπουρούσης έγινε ο 11ος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής ομάδας! Έφτασε τους 1.548 και προσπέρασε έναν άλλο μεγάλο σέντερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος τον Γιώργο Τρόντζο που είχε 1.543.

 


Αν δεν τα καταφέρει στα δύο τελευταία παιχνίδια των “παραθύρων” τον Φεβρουάριο, τότε το καλοκαίρι ο “Μπουρούσαρος” θα καταφέρει κάτι ακόμη σπουδαίο. Απέχει 57 πόντους από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και την πρώτη 10άδα των σκόρερ της Εθνικής.

 

 


Ρεκόρ και για τον Λαρεντζάκη

 

Ο έτερος κορυφαίος της σημερινής νίκης ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, το “κοντέρ” του οποίου έγραψε 19 πόντους, επίδοση που είναι η 2η καλύτερη του μετά τους 22 που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μεγάλη Βρετανία.

 

Ακόμη ο Χάρης Γιαννόπουλος έφτασε για δεύτερη φορά σε διψήφιο αριθμό πόντων έχοντας 10, τρεις λιγότερους από το εντός έδρας παιχνίδι με το Ισραήλ και για τρίτη το κατάφερε ο Γιάννης Αθηναίου έχοντας επίσης 10 μετά τους 18 και τους 14 στα δύο ματς με τους Βρετανούς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ