20.6 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ο Μπουρούσης το πίστεψε ο Γούνταρντ το τελείωσε (vids)

Το Περίστερι θα έχει να λέει ότι έφυγε από το Αγρίνιο με μια απίθανη ανατροπή, καταφέρνοντας επί της ουσίας να γυρίσει ένα χαμένο παιχνίδι, και με ηγέτη του Γιάννη Μπουρούση και «εκτελεστή» τον Τζέιμς Γούνταρντ να επικρατήσει με 70-63 του Μεσολογγίου και να φτάσει στην 9η του νίκη στο πρωτάθλημα της Basket League, στο ντεμπούτο του Σωτήρη Μανωλόπουλου.

Οι φιλοξενούμενοι ουσιαστικά δεν υπήρχαν στο γήπεδο ως και το 25' όταν βρέθηκαν πίσω με -18 (52-34), αλλά η είσοδος του Γιάννη Μπουρούση στο παρκέ άλλαξε άρδην την κατάσταση, και έφερε το Μεσολόγγι να παραμένει στα χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα, κολλημένο στις 4 νίκες.

Το παιχνίδι είχε δυο όψεις, με το Μεσολόγγι να μπαίνει στο παρκέ με διάθεση να δώσει μάχη για κάθε φάση, και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Σαχπατζίδη προήγηθηκε στο πρώτο ημίχρονο με 45-32, με τον αρχηγό των γηπεδούχων να έχει 16 πόντους με 7/7 δίποντα. Το συγκρότημα του Ντίνου Καλαμπάκου συνέχισε με το εξωπραγματικό 80% στο δίποντο, και έτσι έφτασε στο 52-34 στο 25' με τζαμπ σου του Κέβιν Λάνγκφορντ, και κάπου εκεί τα πράγματα άλλαξαν άρδην.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος πέρασε στο παιχνίδι τον «μασκοφόρο» Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος μαζί με τους Παναγιώτη Βασιλόπουλο και Βαγγέλη Μάντζαρη άρχιζαν να αλλάζουν τον ρυθμό, έχοντας ωστόσο ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Γούνταρντ. Έτσι, με ένα επιμέρους σκορ 11-2, το Περιστέρι πλησίασε στο -9 (54-45) στο 30', για να συνεχίσει να ευστοχεί σε μακρινά σουτ, και με ένα τέτοιο να ισοφαρίσει σε 58-58 στο 35', και με δυνατό τελείωμα να πάρει στο τέλος μια άνετη νίκη.

Γούνταρντ, ριμπάουντ και οι έμπειροι...Έλληνες

Το Περιστέρι κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι όχι μόνο από την εκπληκτική του άμυνα από το 25' και μετά, αλλά και από τον χώρο που έδωσε η είσοδος του Γιάννη Μπουρούση  (5 π., 6 ριμπ.), τον οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Τζέιμς Γούνταρντ και με 20 πόντους με 6/7 τρίποντα υπέγραψε τη νίκη. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης (6 π., 2/4 τριπ., 8 ασίστ) καθοδήγησε τον ρυθμό, ενώ ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος (6 π., 2/3 τριπ.) με την εμπειρία του ήταν καθοριστικός. Σημαντικό σημείο και τα ριμπάουντ με το Περιστέρι να έχει 36 έναντι 26 των γηπεδούχων, ενώ τα 20 λάθη δείχνουν το πόσο ασύνδετο ήταν στα πρώτα 25 λεπτά.

Ένας Σαχπατζίδης δεν έφτανε

Ο Γιάννης Σαχπατζίδης με 20 πόντους ήταν εκπληκτικός (8/9 διπ.), αλλά η παρουσία του δεν έφτανε, καθώς κανείς άλλος δεν τον ακολούθησε. Καθοριστική και η απουσία του Ντεβόντε Γκριν που δείχνει να μην επιστρέφει ξανά για το Μεσολόγγι.

Για να δείτε το στατιστικό κάντε κλικ ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ