20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Μπουρούσης πέρασε Σπανούλη και Κατσούλη

Είναι ο πλέον «μπαρουτοκαπνισμένους» από τους διεθνείς μιας αρκετά νεανικής Εθνικής. Ο Γιάννης Μπουρούσης άρχισε το Ευρωμπάσκετ με δύο αξιοσημείωτα, ατομικά επιτεύγματα. Δύο ξεχωριστά… προσπεράσματα.

 

Ο αρχηγός της Εθνικής πραγματοποίησε την 147η εμφάνιση του με την «επίσημη αγαπημένη». Με αυτήν ξεπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη που αποχώρησε έχοντας κάνει 146 εμφανίσεις και παράλληλα έφτασε στην 15η θέση της ιστορικής λίστας της ομάδας, τον Μιχάλη Γιαννουζάκο.

 

Ακόμη ο Μπουρούσης με τους επτά πόντους του σήμερα, έφτασε τους 1.377 και έγινε ο 16ος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής αφήνοντας πίσω του τον Μάνθο Κατσούλη (1.371).

 

Ακόμη σήμερα…

 

*Ο Γιώργος Πρίντεζης με την 103η εμφάνιση του με τη γαλανόλευκη, άφησε πίσω του τους Καρατζουλίδη, Σταυρόπουλο και Μπουντούρη που έχουν από 102 και έφτασε στη 35η θέση της σχετικής λίστας τον Λάζαρο Παπαδόπουλο.

 

*Καλάθης και Παπανικολάου μπήκαν στην πρώτη 40άδα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στην Εθνική. Έφτασαν τα 94 και «έπιασαν» στην 40ή θέση τον Κώστα Καϊμακόγλου.

 

*Ο Νικ Καλάθης έγινε ο 39ος παίκτης στην ιστορία της Ελλάδας που ξεπέρασε τους 700 πόντους με τη φανέλα της.

 

*Ο Κώστας Παπανικολάου με τους 10 πόντους του, ξεπέρασε τους 600.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ