27.3 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Ο Μπουρούσης ξεπέρασε τον Γκούμα

Μετά από μία ήττα, τέτοιου είδους επιτεύγματα διατηρούνται στη σκιά του αποτελέσματος. Αυτό στο οποίο έφτασε πάντως χθες ο Γιάννης Μπουρούσης έχει ιστορική χροιά. Ο αρχηγός της Εθνικής μας είναι από χθες ο 8ος σκόρερ στην ιστορία της.

 


Με τους τρεις πόντους που σημείωσε απέναντι στους Αμερικανούς, ο Μπουρούσης έφτασε τους 1.642 πόντους καριέρας με την “επίσημη αγαπημένη” για να ξεπεράσει κατά έναν, έναν από τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ τον Βασίλη Γκούμα.

 


Στην 20άδα ο Πρίντεζης

 

Μία θέση στην πρώτη 20άδα της ίδιας λίστας έχει από χθες ο Γιώργος Πρίντεζης. Με τους έξι πόντους του στο ματς κόντρα στις ΗΠΑ, ο “Πρι” έφτασε τους 1.114 κι έτσι “έπιασε” στην 20ή θέση τον Απόστολο Κόντο τον οποίο μπορεί να προσπεράσει μέσα από το αυριανό παιχνίδι με τους Τσέχους. Το έκανε στο 125ο παιχνίδι του με το εθνόσημο, αριθμός που του επέτρεψε να ξεπεράσει στην αντίστοιχη λίστα τους Νίκο Φιλίππου και Δημήτρη Διαμαντίδη και να αναρριχηθεί στην 24η θέση.

 


Back to back και ατομικό ρεκόρ

 

Μπορεί να μην αρκούσαν οι προσπάθειες του για να κρατήσουν την Εθνική στο παιχνίδι, όμως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έφτασε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι σε double-double, έχοντας 15 πόντους και 13 ριμπάουντ. Είναι ο τρίτος Έλληνας παίκτης που φτάνει σε περισσότερα από ένα double-double σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τον Παναγιώτη Φασούλα το 1994 και τον Γιάννη Μπουρούση το 2014.

 


Παράλληλα ο “Greek Freak” σημείωσε ατομικό ρεκόρ με την Εθνική ομάδα -σε επίσημα παιχνίδια- με τα 11 αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε. Στις 20 προηγούμενες εμφανίσεις του, κορυφαία επίδοση του ήταν τα εννιά που είχε κόντρα στην Ισπανία στο παιχνίδι του Ευρωμπάσκετ του 2015 και πριν τρεις μέρες κόντρα στη Νέα Ζηλανδία.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ