21.2 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Ο Μπουρούσης άφησε πίσω του και τον Καστρινάκη

Πέρασαν 13 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του με την Εθνική ομάδα των ανδρών της οποίας είναι ένας από τους πιο πιστούς στρατιώτες. Για να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο έκανε ταξίδι από την Κίνα τον περασμένο χειμώνα ώστε να ενισχύσει την ομάδα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι παρών σε ένα ακόμη προσκλητήριο της “επίσημης αγαπημένης” με την οποία έφτασε σε ένα ακόμη ατομικό επίτευγμα μέσα από το σημερινό παιχνίδι με το Μαυροβούνιο.

 

Το ματς στο Παρίσι ήταν το 159ο για την αρχηγό της Εθνικής ομάδας και με αυτό προσπέρασε έναν άλλο σπουδαίο ψηλό του ελληνικού μπάσκετ, τον Γιώργο Καστρινάκη. Ο Μπουρούσης πλέον είναι 12ος σε συμμετοχές στην ιστορία της Εθνικής ενώ μέσα στον Σεπτέμβριο θα προλάβει να “πιάσει” στην 11η θέση και στα 162 παιχνίδια τον Κώστα Παταβούκα.

 

Στο μεταξύ ο Γιώργος Πρίντεζης με την 110η εμφάνιση του με την “επίσημη αγαπημένη”, έγινε ο 33ος της σχετικής, ιστορικής λίστας αφήνοντας πίσω του τον Νίκο Οικονόμου. Ο Νικ Καλάθης εξάλλου, έφτασε στα 102 παιχνίδια και στην 37η θέση τους Νίκο Σταυρόπουλο, Τάκη Καρατζουλίδη και Νίκο Μπουντούρη. Αύριο κόντρα στη Γαλλία θα φτάσει τον Λάζαρο Παπαδόπουλο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ