23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο Μπομπουά… ντύθηκε Λάρκιν

Η Εφές υποδέχτηκε τη Μακάμπι χωρίς δύο βασικά της στηρίγματα, τον Σέιν Λάρκιν και τον Μπράιαν Ντάνστον, αλλά έφυγε πανηγυρίζοντας τη μεγάλη νίκη με 91-89 και έχοντας δει τα κενά τους να καλύπτονται επάξια. Ο φοβερός και τρομερός Ροντρίγκ Μπομπουά έκανε εμφάνιση... καριέρας, με σφραγίδα την τάπα νίκης στην εκπνοή, ενώ και ο Τίμπορ Πλάις ήταν κολώνα κάτω από τα καλάθια.

Η Εφές πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο ξεκίνημα και βρέθηκε στο 11-0 με 3 τρίποντα, η Μακάμπι αντέδρασε άμεσα με τον Μπράιαντ πρωταγωνιστή και από το 18-12 με σερί 10-0 προσπέρασε με 18-22 και η λήξη του δεκαλέπτου βρήκε τις δύο ομάδες στο 22-24.

Πλάις και Μπομπουά ήταν τα στηρίγματα της Εφές σε ένα καλό δικό της επτάλεπτο που την έφερε στο 44-38, η Μακάμπι είχε πλουραλισμό και με ψυχραιμία βρήκε τις λύσεις, κάλυψε τη μικρή διαφορά και το ημίχρονο ήταν στο 49-50.

Η κατακόρυφη άνοδος του Ζίζιτς και η σωστή του τροφοδότηση έδωσαν στη Μακάμπι ένα επιπλέον σημείο αναφοράς, πήρε κεφάλι στο σκορ και το κράτησε μέχρι το 67-72 του 30ου λεπτού

 Η Εφές έστω και με τις απουσίες της έχει πλούσιο υλικό και ήταν η σειρά του Μοερμάν να... εμφανιστεί στην τελευταία περίοδο, να το πάρει πάνω του στο σκορ και να φέρει την ομάδα του στο 80-78 στο 34'. Η Μακάμπι απάντησε με την αφύπνιση του δικού της σταρ, Ουιλμπέκιν και άρχισε μια μάχη πόντο με πόντο στο τελευταίο τρίλεπτο. Στα 23' ο ασταμάτητος σήμερα Μπομπουά έκανε το 91-89, ο Σφαιρόπουλος πήρε τάιμ άουτ και στην επαναφορά είδε Μπράιαντ και Ντόρσεϊ να κάνουν απίστευτο λάθος... χαρίζοντας τη μπάλα στην Εφές. Ο Τούρκοι έχασαν την επίθεση, η Μακάμπι είχε 5 δευτερόλεπτα, ο Ουίλμπεκιν πήγε για το τρίποντο, αλλά ο Μπομπουά ήταν και εκεί με μεγαλοπρεπή τάπα και... τέλος.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ: Η λέξη... τρομερή ίσως και να είναι λίγη για να περιγράψει την εμφάνιση του Ροντρίγκ Μπομπουά. Ο Γάλλος με 23 πόντους, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 ριμπάουντ και... ένα λάθος, ήταν ο παίκτης - ορχήστρα για την μεγάλη νίκη της Εφές.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε έναν αγώνα τόσο υψηλού τέμπο, τα 13 λάθη της Εφές είναι μάλλον ικανοποιητικός απολογισμός και σε σχέση με τα 4 περισσότερα της Μακάμπι ίσως να ήταν και ο καθοριστικός τομέας.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ