17.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο Μπολμάρο «ακυρώνει» το ΝΒΑ για την Μπαρτσελόνα

Ο Λεάντρο Μπολμάρο αν και μπήκε στην ιστορία των draft ως την υψηλότερη επιλογή Αργεντίνου παίκτη στο ΝΒΑ, δεν φαίνεται να τον απασχολεί ακόμη, καθώς είναι αποφασισμένος να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η βραδιά του draft ανήκει στο παρελθόν και ο Μπολμάρο άκουσε το όνομά του από τα χείλη του Άνταμ Σίλβερ στο Νο.23 ως επιλογή των Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Όμως σύμφωνα με δημοσίευμα της "Mundo Deportivo" ο νεαρός γκαρντ της Μπαρτσελόνα φαίνεται να έχει πάρει την απόφασή του από το περασμένο καλοκαίρι όταν και έθεσε την υποψηφιότητά του στο draft, να παραμείνει στην Βαρκελώνη και να δουλέψει μαζί με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Αυτό βέβαια το αποδεικνύει και η επιλογή του να ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιό του με τους «μπλαουγκράνα» μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Η ανανέωση αυτή δυσκόλεψε και το έργο των ομάδων του ΝΒΑ, καθώς αυξήθηκε η ρήτρα του buy out, καθώς δεν είναι πλέον η κλασική ρήτρα των 900.000 δολαρίων, όπου οι ομάδες μπορούν να καλύψουν μέχρι τις 750.000. Η απόφαση αυτή του Μπολμάρο δείχνει εμπιστοσύνη στον Γιασικεβίτσιους, καθώς θα πάρει τις ευκαιρίες του και θα αποκτήσει περισσότερη εμπειρία δίπλα του που θα τον βοηθήσουν να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι στο μέλλον.

Με αυτή την εξέλιξη είχαν συμβιβαστεί και οι «λύκοι», καθώς τον βλέπουν σαν ένα μελλοντικό prospect, καθώς εκτός από την παρουσία του Ντ' Άντζελο Ράσελ στη θέση του πλέι μέικερ πλέον υπάρχει και ο Ρίκι Ρούμπιο. Εάν αλλάξουν τα δεδομένα και ο Μπολμάρο υπογράψει συμβόλαιο με τους Τίμπεργουλβς, τότε αναμένεται να του αποφέρει για την πρώτη σεζόν 1.9 εκατ. δολάρια και την δεύτερη περίπου 2.0 εκατ. δολάρια. Μιλάμε για ποσά που δεν πρόκειται να δει σε καμία περίπτωση στην Μπαρτσελόνα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ