24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Μπαρτ υπέγραψε το θρίλερ της χρονιάς

Απίστευτο παιχνίδι έγινε στο Φάληρο με τις... δυτικές συνοικίες να λύνουν τις διαφορές του παραλιακά και μετά από δύο παρατάσεις, ο Ιωνικός να πανηγυρίζει μεγάλη νίκη με 100-95  επί του Περιστερίου. Ηταν η έκτη νίκη για την ομάδα του Νίκου Βετούλα σε ένα θρίλερ που θα άξιζε... η ισοπαλία, μεταξύ δύο απολαυστικών και καλοδουλεμένων ομάδων που είναι ευτυχία για το πρωτάθλημα η ύπαρξή τους. Κι επειδή τα μεγάλα ματς τα κρίνουν οι μεγάλοι παίκτες, ο Στιβ Μπαρτ πρόσθεσε άλλο ένα ρεσιτάλ στο ατελείωτο ρεπερτόριό του και ήταν ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν καθοριστικός στο τέλος της δεύτερης παράτασης.

Το εκατέρωθεν επιφυλακτικό ξεκίνημα του αγώνα που είχε σκορ... 0-1 στα τρία πρώτα λεπτά, άλλαξε άρδην ρε "ροντέο" μέχρι την λήξη του δεκαλέπτου. Γρήγορος ρυθμός, πολλά τρίποντα, σκορ 25-22 για τον Ιωνικό που είχε περισσότερους πρωταγωνιστές, Λόρενς, Τζόουνς και φυσικά Μαυροκεφαλίδη, ενώ το Περιστέρι στήριζε πολλά στον Μορέιρα.

Οι δύο προπονητές έδωσαν εντολή για... φρένο, το δεύτερο μισό του ημιχρόνου είχε δυνατές άμυνες και χαμηλό σκορ και στην λήξη του ο Ιωνικός ήταν μπροστά με βραχεία κεφαλή 37-33, σε ένα ματς που είχε θέαμα και σασπένς.

Το Περιστέρι με αποτελεσματική άμυνα έτρεξε σερί 10-0 και από το 42-38 πήγε στο 42-48 στο 24', ο Ιωνικός βρήκε σταδιακά τις λύσεις και με την επιθετική αφύπνιση του Μπαρτ που ήταν με δύο πόντους μέχρι το 26' και ήταν αυτός που έκλεισε προηγούμενος την περίοδο, με 58-55 και με τα πάντα ρευστά σε ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι.

Το θρίλερ συνεχίστηκε στην τελευταία περίοδο και κορυφώθηκε στο τελευταίο λεπτό. Ο Ιωνικός 41'' πριν τη λήξη πήγε στο 77-73, το Περιστέρι όμως κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μορέιρα να ευστοχεί σε δύο βολές στα 4'' και το 77-77 έστειλε το ματς στην παράταση.

Το Περιστέρι ξέφυγε με 83-78, ο Ιωνικός με νέο κρεσέντο του Μπαρτ πήγε στο 85-84, ο Μορέιρα με 1/2 βολές έκανε το 85-85 και το ματς πήγε στην δεύτερη παράταση.

Πλέον ήταν θέμα αντοχής και ψυχής, και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είχε απ' όλα στα 22'' για να σκοράρει τρίποντο για το 96-92 και ο Μπαρτ με δύο βολές να σφραγίσει τη νίκη.

ON FIRE: Ο Νίκος βετούλας κρατούσε τον Στιβ Μπαρτ στο παρκέ παρότι αυτό για 25 λεπτά ήταν... τσακωμένος με το καλάθι. Κάποια στογμή συνδέθηκε όμως και τελείωσε το 50λεπτο με 35 πόντους, θυμίζοντας σε όλους ότι πρόκειται για έναν χαρισματικό σκόρερ.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ιωνικός εκτέλεσε 35 βολές στο ματς και είχε εντυπωσιακό ποσοστό ευστοχίας βάζοντας τις 29 και σε ένα τέτοιο ματς με τον αντίπαλο να εκτελεί 15 (και να βάζει τις 8) το πλεονέκτημα ήταν μεγάλο.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ