25.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο Μπάρκλεϊ δεν… πιστεύει στον Ντόντσιτς!

Ο Λούκα Ντόντσιτς μπορεί να είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών στο ΝΒΑ, με άπαντες να περιμένουν πού θα κάτσει η «μπίλια» για αυτόν στο draft, αλλά ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ δεν φαίνεται να συμμερίζεται την άποψη περί σπουδαίου ταλέντου.

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ είναι γνωστός για τις απόψεις του, οι οποίες... διαφέρουν αρκετές φορές από αυτές, που μπορεί να επικρατούν στην ευρύτερη μάζα κοινού, δημοσιογράφων, αθλητών ή προπονητών. Ο «μύθος» του ΝΒΑ, άλλωστε, για αυτό το λόγο ξεχωρίζει στα τηλεοπτικά πάνελ, ή οπουδήποτε αλλού εκφράζει τη γνώμη του, μην έχοντας διστάσει να τα βάλει ακόμη και με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς ή με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Κάπως έτσι, λοιπόν, δεν προκαλεί εντύπωση η εντελώς διαφορετική γνώμη του για τον Λούκα Ντόντσιτς. Ο Μπάρκλεϊ δεν έχει τόση εμπιστοσύνη στις ικανότητες του παιδιού-«θαύματος» του ευρωπαϊκού μπάσκετ και επιχειρηματολόγησε για αυτό. «MVP στα 18 του; Για μένα αυτό σημαίνει, ότι είχε σκ... ανταγωνισμό», ανέφερε συγκεκριμένα, κάνοντας λόγο για το βραβείο του Πολυτιμότερου που είχε κερδίσει στην Ευρωλίγκα.

Οι ενστάσεις του, λοιπόν, δε σχετίζονται τόσο με τις ικανότητες του Ντόντσιτς όσο με τη γενικότερη αποστροφή του προς το ευρωπαϊκό μπάσκετ. «Απλά δεν εμπιστεύομαι τον ανταγωνισμό στο εξωτερικό. Δεν έχω τίποτα με παίκτες, που έρχονται από εκεί, αλλά ας σκεφτούμε, ότι εδώ στο ΝΒΑ μόνο ένας παίκτης ήταν πραγματικός MVP στα 18 του, στα 30 χρόνια που είμαι εγώ στη λίγκα, και αυτός είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο Κόμπι Μπράιαντ και ο Κέβιν Γκαρνέτ, για παράδειγμα, ήταν σπουδαίοι παίκτες, αλλά έπρεπε να προσπαθήσουν πολύ στα πρώτα τους χρόνια. Δε θα έπρεπε, λοιπόν, να κυριαρχεί στα 18 του χρόνια σε επίπεδο Ανδρών (σ.σ. ο Ντόντσιτς) και γι' αυτό δε θα τον έπαιρνα στο νούμερο 1 ή 2 του draft», συμπλήρωσε ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ