17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο Μπάνκι, ο Σαρίτσα και ο… άγνωστος Χ

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται το θέμα προπονητή στην ΑΕΚ, καθώς οι μέρες περνούν και άκρη δεν μπορεί να βρεθεί. Ο Δημήτρης Πρίφτης φαίνεται πως ήταν η μόνη ξεκάθαρη επιλογή που υπήρχε και από τη στιγμή που οριστικοποιήθηκε η παραμονή του στο Καζάν, αναδείχθηκε η ανυπαρξία εναλλακτικού πλάνου.

Αρχικά φάνηκε πως ο Ηλίας Ζούρος ήταν το μεγάλο φαβορί. Μάλιστα από την περασμένη εβδομάδα άρχισαν εντατικές συνομιλίες μαζί με αυτόν και τον ατζέντη του, όμως αντί το deal να κλείσει, βάλτωσε. Και πλέον οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του Έλληνα προπονητή. 

Ο λόγος; Απ' ό,τι ακούγεται ρόλο παίζει το ότι ένα σημαντικό κομμάτι στελεχών της ΚΑΕ δεν τον θεωρεί κατάλληλη επιλογή. Υπάρχουν επίσης αρκετές αντιδράσεις από οπαδούς της ΑΕΚ, που δεν θέλουν για τους δικούς τους λόγους να τον δουν προπονητή στην αγαπημένη ομάδα τους. Επιπλέον λέγεται ότι ούτε και ο Μάκης Αγγελόπουλος ενθουσιάζεται. Και παρά την πίεση που δέχεται από συνεργάτες του, δεν πείθεται να προχωρήσει στο deal.

Υπάρχει τέλος μία ακόμα παράμετρος που αφορά τον ίδιο τον Ζούρο, ο οποίος, όπως λέγεται, δεν είναι ικανοποιημένος από αυτά που του προσφέρει η ΑΕΚ. Οπότε, κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία. Γι' αυτό η περίπτωση Ζούρου έχει υποχωρήσει σημαντικά.

Κι απ' ό,τι φαίνεται η ΑΕΚ αναζητά ξένο προπονητή. Εδώ το πρόβλημα είναι καθαρά οικονομικό, καθώς οι περιπτώσεις που έχουν εξεταστεί μέχρι τώρα είναι ακριβές. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Λούκα Μπάνκι. Ο Ιταλός βρίσκεται πράγματι στα υπόψιν, αλλά οι οικονομικές απαιτήσεις του είναι υψηλές και δύσκολα η Ένωση θα δεχθεί να τις καλύψει.

Πρόσφατα έγινε μια κρούση και στον Ουφούκ Σαρίτσα, που ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με την Μπεσίκτας. Μόλις, όμως, οι άνθρωποι της ΑΕΚ άκουσαν τι ζητά, προτίμησαν να μην ασχοληθούν άλλο.

Για οικονομικούς λόγους «ναυάγησαν» πριν μερικές εβδομάδες και οι συζητήσεις που είχαν αρχίσει με τον Ραούλ Κόρνερ της Μπαϊρόιτ, ενώ και ο Τζον Πάτρικ της Λούντβιγκσμπουργκ κρίθηκε απλησίαστος.

Λέγεται ότι ο Μάκης Αγγελόπουλος και οι συνεργάτες του έχουν κατά νου μία ακόμα περίπτωση ξένου προπονητή, την οποία προσπαθούν να δουλέψουν αυτές τις μέρες. Η πραγματικότητα πάντως είναι ότι την άλλη εβδομάδα μπαίνει ο Ιούλιος και η ΑΕΚ εξακολουθεί να μην έχει προπονητή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ