21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Μουρεσάν και οι άλλοι τρεις που… σκορπίζουν τρόμο (vid)

Το μπάσκετ στην εποχή μας έχει προχωρήσει τόσο πολύ που τίποτα δεν προκαλεί εντύπωση. Λάθος. Σχεδόν τίποτα δεν προκαλεί εντύπωση!

Η αλτικότητα των αθλητών έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Ορισμένοι μοιάζουν να έχουν καταργήσει το νόμο της βαρύτητας. «Περπατούν» στον αέρα κι έχουν αφήσει τους παλαιότερους σούπερ σταρ στο περιθώριο, έστω κι αν εκείνοι ήταν που έδειξαν τον δρόμο.

Υπάρχει όμως και μία ξεχωριστή κατηγορία. Αυτή των γιγάντων. Ο πρώτος που έρχεται στο μυαλό στους παλαιότερους είναι ο Γκεόργκε Μουρεσάν. Ο 46χρονος Ρουμάνος ήταν φόβος και τρόμος τη δεκαετία του '90 κι όχι άδικα, αφού έβλεπε τους υπόλοιπους από τα 2,32μ.

Το «τέρας» της τρέχουσας εποχής είναι ο Τάκο Φολ. Ο Σενεγαλέζος έχει μπόι 2,29 και παίζει μπάσκετ στο κολέγιο της κεντρικής Φλόριντα. 

Ο Κένι Τζορτζ απασχόλησε τον μπασκετικό κόσμο πριν από περίπου μία δεκαετία. Ωστόσο τραυματίστηκε σοβαρά και σταμάτησε σε πολύ μικρή ηλικία το μπάσκετ.

Ο τελευταίος αυτής της... περίεργης παρέας είναι ο Πολ Στάρτζες. Ο Άγγλος έχει ύψος 2,34μ. και προτίμησε αντί για σοβαρό μπάσκετ να γίνει showman με τους Harlem Globetrotters...

Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το κοινό αυτών των τεσσάρων; Μα φυσικά ότι αποτελούν τους μοναδικούς στην ιστορία του αθλήματος που κάρφωναν ή καρφώνουν ακόμα, χωρίς να χρειαστεί να σηκωθούν από το έδαφος!

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ