24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο Μουράτος έγινε «διπλός» (pics)

Ο Βασίλης Μουράτος έκανε το πρώτο double double του στην Basket League, διαλύοντας παράλληλα το ρεκόρ καριέρας του στις ασίστ.

Μετά την εκτός έδρας νίκη του επί του Περιστερίου, που ήταν η πρώτη του στο φετινό πρωτάθλημα, το συγκρότημα της Λαυρεωτικής επικράτησε με εμφατικό τρόπο του Άρη στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου που φιλοξενήθηκε στο «σπίτι» του. Ο 23χρονος γκαρντ του Λαυρίου ήταν για πρώτη φορά «διπλός» στην Basket League, έχοντας 11π. (2/4 βολές, 3/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα) και δέκα ασίστ σε 25.52’, μαζί με δύο κερδισμένα φάουλ, ένα κλέψιμο, αλλά και τρία λάθη.

Πρόκειται για το πρώτο φετινό double double με πόντους και ασίστ στο ελληνικό πρωτάθλημα και συνολικά το ενδέκατο της σεζόν 2020-2021, ενώ για πρώτη φορά έφθασε παίκτης του Λαυρίου σε double double φέτος. Με τις δέκα τελικές πάσες που μοίρασε, μάλιστα, ο Βασίλης Μουράτος ξεπέρασε κατά πολύ το προσωπικό ρεκόρ του. Στις προηγούμενες 93 εμφανίσεις του στην Basket League δεν είχε ποτέ περισσότερες από έξι ασίστ, φθάνοντας σε αυτήν την επίδοση δύο φορές με το Περιστέρι και άλλες δύο με το Λαύριο.

Παράλληλα, ο νεαρός γκαρντ ισοφάρισε την ιστορική επίδοση ασίστ του Λαυρίου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Δέκα ασίστ είχε ο Χριστόφορος Στεφανίδης και πάλι σε ματς κόντρα στον Άρη, αλλά στη Θεσσαλονίκη, για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Ο Βασίλης Μουράτος έγινε, επίσης, ο έκτος πασέρ στην ιστορία των «κυανοκίτρινων» στη μεγάλη κατηγορία, καθώς έφθασε τις 80 και ξεπέρασε τον Ντεμάριους Μπολντς (75 ασίστ).

Ο Βασίλης Μουράτος γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου του 1997 στο Μαρούσι και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ από την ηλικία των εφτά ετών, στο Γ.Σ. Αγίων Αναργύρων. Το 2014 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό κι έκανε το ντεμπούτο του στην Basket League στις 12 Οκτωβρίου του 2014, κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών στο ΣΕΦ, σκοράροντας και τους πρώτους δύο πόντους του. Εν συνεχεία αγωνίστηκε ως δανεικός στο Ψυχικό, για να μετακομίσει εν έτει 2017 στη Λάρισα για το Γ.Λ. Φάρο και το 2018 στο Περιστέρι. Από πέρυσι αγωνίζεται με τη φανέλα του Λαυρίου.

Έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδας το 2015 και το 2016 με τους «ερυθρόλευκους» κι έχει συμμετάσχει και σε δύο All Star Game Νέων, το 2018 και το 2020. Υπήρξε μέλος όλων των «μικρών» αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων κι έχει παίξει και σε έναν αγώνα με την Εθνική Ανδρών, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Έχει υπάρξει μέλος και των εθνικών ομάδων 3Χ3. Έχει στη… συλλογή του το χρυσό μετάλλιο τόσο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων του 2015 όσο και από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του 2017 και δύο χάλκινα μετάλλια, από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων του 2013 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Β’ Κατηγορίας του 2016.

   

https://www.youtube.com/watch?v=MMD_9tmIQd8



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ