23.5 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Ο Μουμπρού προπονητής στην Μπιλμπάο

Η Μπιλμπάο μπορεί να είναι από τις ιστορικές ομάδες της ACB, να έχει πολύ και πιστό κόσμο που την ακολουθεί, αλλά η αλήθεια είναι πως εδώ και αρκετά χρόνια -με εξαίρεση μια διετία- ταλαιπωρείται οικονομικά και -κατά συνέπεια- αγωνιστικά. Φέτος δεν κατάφερε να μείνει στην κατηγορία των μεγάλων, υποβιβάστηκε στην LEB Oro και αποφάσισε να στηριχθεί σε δικούς της ανθρώπους με πρώτο τον Άλεξ Μουμπρού. Την Άνοιξη κρέμασε τα παπούτσια του και τώρα θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο Μουμπρού είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας και έχει αγωνιστεί υπό τις οδηγίες προπονητών όπως ο Αϊτο Ρενέσες, ο Ζοάν Πλάθα, ο Τσους Βιδορέτα, ο Φώτης Κατσικάρης, ο Πέπου Ερνάντεθ, ο Σέρτζιο Σκαριόλο. Στο πλευρό του θα βρίσκεται ο Χόρχε Ελορντούι, ο οποίος γνωρίζει την LEB Oro, αφού έχει ξαναδουλέψει στην κατηγορία, ενώ έχει ξαναβρεθεί στον πάγκο της Μπιλμπάο τη σεζόν 2002-03.

Τεχνικός διευθυντής της ομάδας θα είναι ένα ακόμη γνώριμο πρόσωπο στην ομάδα, ο Ράφα Πουέγιο, ο οποίος βρισκόταν δίπλα στον Τσους Βιδορέτα όταν η Μπιλμπάο ανέβηκε στην ACB, αλλά και δίπλα στον Φώτη Κατσικάρη. Συνολικά έχει καθίσει στον πάγκο της ομάδας ως βοηθός 13 χρόνια!

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ