21.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο Μορέιρα επιστρέφει στο Περιστέρι και θέλει επιτέλους τη νίκη (vids+pics)

Ο Γιανίκ Μορέιρα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας με το δικέφαλο του ΠΑΟΚ, για να καταλήξει φέτος να φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ, με τον κιτρινόμαυρο δικέφαλο. Στο ενδιάμεσο πέρασε και από το Περιστέρι.

Η «Ένωση» δοκιμάζεται το Σάββατο (07/11, 19.30) στο «Ανδρέας Παπανδρέου» απέναντι στο συγκρότημα των δυτικών προαστίων, σε ένα γνώριμο γήπεδο για τον 29χρονο σέντερ. Ο Αγκολέζος, γεννημένος στην πρωτεύουσα Λουάντα, ήταν στα δυτικά προάστια μόλις πριν από λίγους μήνες και είναι ένας από τους δύο παίκτες που άλλαξαν το καλοκαίρι την κυανοκίτρινη φανέλα με εκείνη της «Ένωσης». Ο άλλος είναι ο Κωστής Γόντικας.

Στο περσινό πρωτάθλημα, με το Περιστέρι, πρόλαβε να αγωνιστεί σε μόλις δεκατέσσερα ματς, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που έριξε πρόωρα αυλαία. Είχε κατά μέσο όρο 12,5π. και 6,8 ριμπάουντ σε 21’, ενώ στη φετινή Basket League παίξει σε δύο παιχνίδια με τους «κιτρινόμαυρους», με μ.ό. 11π., 4 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ και 3 κοψίματα σε 18.18’.

https://www.youtube.com/watch?v=F08eqPbRSYM

 

Με την ΑΕΚ έχει παίξει και σε τέσσερις αγώνες για το Basketball Champions League. Στο Final 8 της σεζόν 2019-2020 στο ΟΑΚΑ, που ολοκληρώθηκε προ μηνός, είχε μ.ό. 8π. και 6,3 ριμπάουντ σε τρεις αναμετρήσεις και στο μοναδικό φετινό παιχνίδι, με τη Χάποελ Χολόν στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, πάτησε παρκέ για 23’ κι έκανε doubled double με 18π. και δέκα ριμπάουντ. Με το Περιστέρι, επίσης για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, συμμετείχε σε δεκατρείς αγώνες κι είχε κατά μέσο όρο 12,9π., 6,7 ριμπάουντ, 1,2 ασίστ και 1,1 κοψίματα σε 22.8’.

Ο Γιανίκ Μορέιρα αναδείχθηκε πρωταθλητής για το 2018-2019 στο BCL με τη Βίρτους Μπολόνια και στην D-League το 2017 με τους Ράπτορς 905, ενώ έχει και τρεις τίτλους στο πρωτάθλημα Αγκόλας (2008-2010) με την Πριμέιρο Ντε Αγκόστο. Έχει φορέσει, ακόμα, τη φανέλα της Ρουέν στη Γαλλία, της Μούρθια στην Ισπανία, της Σανάτ Ναφτ Αμπαντάν στο Ιράν και της Πάρμα στη Ρωσία. Αποφοίτησε από το SMU το 2015, αλλά τα πρώτα δύο χρόνια της κολεγιακής του πορείας ήταν στο Σάουθ Πλέινς, με το οποίο αναδείχθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία NJCAA D1. Είναι εκ των ηγετών της Εθνικής Αγκόλας, με τακτική παρουσία.

https://www.youtube.com/watch?v=-SwytyHr5FM

Τώρα, επιστρέφει στο «Ανδρέας Παπανδρέου» ως αντίπαλος, όχι όμως για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από το Περιστέρι. Αγωνίστηκε στο ίδιο γήπεδο και στο πρώτο ελληνικό Σούπερ Καπ, με την ΑΕΚ να χάνει διαδοχικά από τον Προμηθέα Πατρών και τον Παναθηναϊκό και να περιορίζεται στην τέταρτη θέση. Η «Ένωση» είχε δώσει και φιλικό με τους «κυανοκίτρινους», κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της, στο οποίο είχαν ηττηθεί με 73-67.

Ύστερα από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα φέτος στο «Ανδρέας Παπανδρέου», η ΑΕΚ θα επιχειρήσει να φύγει χαμογελαστή από το παρκέ, ώστε να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί της. «Θα πρέπει να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο, για να μπορέσουμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο κόουτς Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι παίκτες του απομένει να αποδείξουν εντός παρκέ πως έλαβαν το μήνυμα.

https://www.youtube.com/watch?v=RCd5pTe-6wo

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ