15.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο Μοζγκόφ θα ενισχύσει τη Ρωσία

Ο Τιμοφέι Μοζγκόφ θα ενισχύσει τη Ρωσία στους δύο τελευταίους αγώνες της πρώτης προκριματικής φάσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.  Ο σέντερ των Μπρούκλιν Νέτς ενημέρωσε ήδη τον τεχνικό της εθνικής ομάδας της χώρας του Σεργκέι Μπαζάβεριτς, να τον υπολογίζει για το προπονητικό κάμπ που ξεκινάει σε λίγες μέρες (19 Ιουνίου) εν' όψει των αγώνων με το Βέλγιο στην Αμβέρσα (29 Ιουνίου) και τη Γαλλία στο Κράσνονταρ (2 Ιουλίου).

Την είδηση γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του παίκτη στο ΝΒΑ, Στάνισλαβ Ριζόφ με δηλώσεις του στην ρωσική εφημερίδα "Ισβέστια" όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό ρωσικό σάιτ "iz.ru".

Βέβαια όπως αναφέρει το δημοσίευμα και πάντα σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ριζόφ, θα πρέπει πρώτα να διευθετηθούν κάποια θέματα όπως η ιατρική ασφάλιση του παίκτη, αλλά όλα είναι προγραμματισμένα.

Μάλιστα όπως λέει ο εκπρόσωπός του, ο Τιμοφέι Μοζγκόφ - που δεν είναι στο βασικό ροτέισον του προπονητή του στους Νέτς, Κένι Ατκινσον - θα παρουσιαστεί πολύ πιο αθλητικός και δυνατός με την εθνική ομάδα απ' ότι στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ πέρυσι, όπου η Ρωσία κατέλαβε τελικά την 4η θέση στην τελική φάση της Κωνσταντινούπολης (έχοντας μάλιστα αποκλείσει την εθνική μας στα προημιτελικά). 

  Ο Μοζγκόφ θέλει αφ' ενός να ενισχύσει την εθνική Ρωσίας (η οποία ισοβαθμεί με ρεκόρ 2-2 στη δεύτερη θέση του Ε' ομίλου με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, πίσω από την αήττητη Γαλλία με 4-0 και μπροστά από την ουραγό ομάδα του Βελγίου που έχει 0-4) και αφ' ετέρου να αποδείξει ότι έχει να προσφέρει ακόμα πολλά, διότι ήλπιζε να είχε μεγαλύτερη συμμετοχή στο ΝΒΑ και στο πρωτάθλημα που φτάνει στο τέλος του.

Το κίνητρο είναι μεγάλο για τον Ρώσο σέντερ που ήθελε να αγωνιστεί και στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της προκριματικής φάσης, αλλά για αυτά ίσχυε η απαγόρευση του ΝΒΑ, στους Ευρωπαίους (και όχι μόνο) παίκτες που παίζουν εκεί, να πάνε στις εθνικές τους ομάδες.

"Είναι αλήθεια ότι μιλήσαμε πριν 2-3 εβδομάδες και το διεμήνυσα πως για μας παραμένει ο βασικός μας σέντερ και τον περιμένουμε με χαρά. Εχει δουλέψει σκληρά και μετά το τέλος των αγώνων της ομάδας του, η οποία εφέτος δεν τον υπολόγισε σε ρόλο βασικού. Γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να βρει το ρυθμό του αλλά του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Το μόνο κακό είναι ότι μέχρι τα δύο παιχνίδια για τα προκριματικά έχουμε μόνο ένα φιλικό με την Λετονία στη Ρίγα" δήλωσε στην "Ισβέστια" ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σεργκέι Μπαζάρεβιτς.

Η Ρωσία ουσιαστικά έχει προκριθεί για την επόμενη φάση (για να μείνει έξω θα πρέπει να χάσει πάνω από 20 πόντους στο Βέλγιο και η Βοσνία να νικήσει τη Γαλλία) αλλά την ενδιαφέρει η καλύτερη δυνατή συγκομιδή αφού τα αποτελέσματα με τις ομάδες με τις οποίες θα προκριθεί μεταφέρονται στη δεύτερη προκριματική φάση. 

 

 

 

 

 

Δείτε το δημοσίευμα από το ρωσικό σάιτ ΕΔΩ:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ