25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Μιλουτίνοφ 5ος μπλοκέρ στην ιστορία του Ολυμπιακού

Το αποτέλεσμα, η έκταση της ήττας αλλά και τα αρνητικά ομαδικά ρεκόρ που τη συνόδευσαν προφανώς και επισκιάζουν κάθε άλλο σχετικό με το χθεσινό παιχνίδι στη Βαρκελώνη για τον Ολυμπιακό. Προέκυψαν ωστόσο κάποια ατομικά επιτεύγματα που δεν περνούν απαρατήρητα με σημαντικότερο όλων αυτό του Νίκολα Μιλουτίνοφ.

 

Ο σέντερ του Ολυμπιακού έκανε και τις δύο τάπες τις ομάδες του και με αυτές έφτασε τις 46 στην καριέρα του με τα ερυθρόλευκα στην Ευρωλίγκα, αριθμός που τον καθιστά 5ο κορυφαίο μπλοκέρ στην ιστορία των Πειραιωτών. Ο Μιλουτίνοφ ξεπέρασε χθες τόσο τον Κώστα Παπανικολάου όσο και τον Μπρεντ Πέτγουεϊ που έχουν από 45.

 

Κατά τα άλλα…

 

Με την 59η εμφάνιση του στην Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό, ο Σέρβος έγινε ο 16ος της σχετικής λίστας αφήνοντας πίσω του τον Μπράιαντ Ντάνστον.

 

Ο 23ος και ο 24ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στη διοργάνωση με τριψήφιο αριθμό εύστοχων διπόντων έγιναν χθες ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Έλληνας φόργουορντ έφτασε στα 102 τον Λίνας Κλέιζα και ο Σέρβος σέντερ στα 101 τον Ντεμάρκο Τζόνσον.

 

Ο Παπαπέτρου ήταν ο μόνος που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων, έστω και οριακά. Με τους 11 που σημείωσε, έφτασε τους 422 στη διοργάνωση και μπήκε στην πρώτη 20άδα των σκόρερ του Ολυμπιακού ξεπερνώντας κατά έναν τον Χρήστο Χαρίση.

 

Στην πρώτη 20άδα των παικτών του Ολυμπιακού με τις περισσότερες εύστοχες βολές στην Ευρωλίγκα (από το 2000) μπήκε ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Με τις δύο χθεσινές έφτασε τις 84 και ξεπερνώντας τους Τσίλντρες, Κλέιζα και Λο που είχαν από 83, ανέβηκε στη 19η θέση της λίστας.

 

Στην 9η θέση των παικτών του Ολυμπιακού με τα περισσότερα εύστοχα δίποντα στην Ευρωλίγκα είναι πια ο Κώστας Παπανικολόυ. Είχε δύο χθες και με αυτά έφτασε τα 177 για να αφήσει πίσω του τον Θοδωρή Παπαλουκά (175).

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ