22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο Μιλουτίνοφ στην κορυφαία 10άδα αμυντικών ριμπάουντερ του Ολυμπιακού

To ιστορικό επίτευγμα του Σπανούλη επισκίασε σε μεγάλο βαθμό ακόμη και την ήττα του Ολυμπιακού στην Ισπανία, πολύ περισσότερο ότι άλλο προέκυψε από τους αριθμούς του αγώνα με τη Μάλαγα. Ωστόσο υπήρξαν επιδόσεις σε ατομικό και ομαδικό που έχουν την αξία τους.

 

Με τα επτά αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε χθες, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μπήκε στην πρώτη 10άδα της σχετικής, ιστορικής λίστας του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Ο Σέρβος έφτασε τα 164 και ξεπέρασε τους Μπράιαντ Ντάνστον (160), Οθέλο Χάντερ (162) και Κάιλ Χάινς (163).

 

*Ο Μιλουτίνοφ είχε συνολικά 12 ριμπάουντ με τα οποία ξεπέρασε τα 300 με τον Ολυμπιακό στη διοργάνωση. Έγινε ο 7ος παίκτης των Πειραιωτών που σπάει αυτό το «φράγμα».

 

*Ακόμη, με τις τέσσερις εύστοχες βολές του, ο Μιλουτίνοφ έγινε ο 19ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό. Με 102 ξεπέρασε τον Θοδωρή Παπαλουκά (100).

 

*Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τις τρεις ασίστ που μοίρασε χθες, ξεπέρασε τις 400 στη διοργάνωση.

 

*Ο Μπόμπι Μπράουν δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρει τον δρόμο προς το καλάθι από το τρίποντο στην Ευρωλίγκα. Στις πέντε συμμετοχές του έχει πλέον 0/12.

 

Τρία ρεκόρ περιόδου

 

*Κρατώντας τη Μάλαγα στους επτά πόντους στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός σημείωσε νέο ρεκόρ περιόδου. Είχε δεχτεί οχτώ πόντους στην πρώτη περίοδο του εντός έδρας παιχνιδιού με τη Ρεάλ.

 

*Ρεκόρ περιόδου είναι για τον Ολυμπιακό και τα 18 επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψαν οι παίκτες του. Είχαν 17 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βαλένθια.

 

*Συνολικά 45 από τους 172 πόντους του παιχνιδιού προήλθαν από επιθετικά ριμπάουντ. Για τον Ολυμπιακό αποτελούν ρεκόρ περιόδου οι 22 πόντοι από δεύτερες επιθέσεις –είχε 19 στο Βελιγράδι- αλλά και αρνητικό ρεκόρ το παθητικό των 23 πόντων με τον ίδιο τρόπο –είχε δεχτεί 20 στη Μόσχα.

 

*Στον αντίποδα οι ερυθρόλευκοι κάνοντας δύο μόνο κλεψίματα, ισοφάρισαν τη χειρότερη, εκτός έδρας επίδοση τους. Την ίδια είχαν σημειώσει στο παιχνίδι στο Μιλάνο.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ