16.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο Μιλουτίνοφ ολοταχώς για την πρωτιά του Ντάνστον

Συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις του στην εκκίνηση της σεζόν έδωσε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Πέραν του “double-double” του με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, έφτασε σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα μέσα από το χθεσινό παιχνίδι με τη Μιλάνο. Κάνοντας και τις δύο τάπες του Ολυμπιακού, ο Σέρβος έφτασε τις 62 στη διοργάνωση με τους ερυθρόλευκους και έγινε ο 2ος μπλοκέρ στην ιστορία τους σε αυτήν. Ξεπέρασε τόσο τον Γιάννη Μπουρούση (60) όσο και τον Κάιλ Χάινς (61). Η λογική μάλιστα λέει ότι στη διάρκεια της σεζόν θα βρεθεί στην κορυφή της λίστας αφού απέχει μόνο οχτώ τάπες από τον Μπράιαντ Ντάνστον (70).

 


Ακόμη, με τα επτά εύστοχα δίποντα που είχε, ο Μιλουτίνοφ έφτασε τα 203 με τον Ολυμπιακό κι ανέβηκε στην 5η θέση της σχετικής, ερυθρόλευκης λίστας στην Ευρωλίγκα. Ξεπέρασε τον Κάιλ Χάινς (200) και “έπιασε” τον Ματ Λοτζέσκι.

 

Ο Κώστας Παπανικολάου έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα που έφτασε τα 150 παιχνίδια.

 

Ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε σε αρνητικό ranking (-4) και στατιστικά στο 5ο χειρότερο παιχνίδι του στη διοργάνωση. Είχε αρνητικό πρόσημο για τρίτη φορά μέσα στο 2018 μετά το παιχνίδι του Ιανουαρίου με τη Χίμκι (-4) και εκείνο του Φεβρουαρίου με τη Ρεάλ (-6).

 

 

Τα δύο τρίποντα στη λίστα των αρνητικών ρεκόρ του Ολυμπιακού

 

Δεν είναι η μόνη εξήγηση της χθεσινής απογοητευτικής εμφάνισης και της ήττας από τη Μιλάνο, όμως τα δύο εύστοχα τρίποντα του Ολυμπιακού έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Επιπρόσθετα μπήκαν στη λίστα των αρνητικών ρεκόρ του στην Ευρωλίγκα αφού ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τη 2η χειρότερη επίδοση της ιστορίας του. Λιγότερα, ένα δηλαδή, είχε μόνο τέσσερις φορές με τελευταία εκείνη της 10ης Δεκεμβρίου 2008 κόντρα στη Μάλαγα.

 


Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ όμως σούταραν και με μόλις 50% από τη γραμμή του φάουλ έχοντας 9/18 βολές. Ισοφάρισαν έτσι την 9η χειρότερη επίδοση στην ερυθρόλευκη ιστορία.

 

Το παθητικό των 18 πόντων στον αιφνιδιασμό (ο ίδιος είχε 12 στον αντίποδα) φανερώνουν την έλλειψη πνευματικής ετοιμότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ερυθρόλευκοι δέχτηκαν συνολικά επτά πόντους στο transition παιχνίδι και στα δυο πρώτα παιχνίδια τους με τη Χίμκι και την Μπασκόνια.

 

Οι Ιταλοί χτύπησαν τον Ολυμπιακό στα λάθη του, υποχρεώνοντας στο μεγαλύτερο παθητικό του -στις τρεις αγωνιστικές- με 25 πόντους, σχεδόν το 1/4 των πόντων τους δηλαδή προήλθαν από τα λάθη των ερυθρόλευκων. Αρνητικό ήταν πάντως το πρόσημο σε αυτήν την κατηγορία, των πόντων από λάθη, τόσο στη Μόσχα (12-13) όσο και στη Βιτόρια (15-20).

 

Δεχόμενος 25 πόντους από τα δικά του λάθη, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το μεγαλύτερο περσινό παθητικό του που ήταν οι 25 πόντοι του αγώνα με την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ