15.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Μιλουτίνοφ έπιασε τον Μπουρούση και με ρεκόρ καριέρας

Αυτά που έκανε η ομάδα ήταν περισσότερα και σημαντικότερα από αυτά που έκανε μεμονωμένα, ο καθένας από τους παίκτες του Ολυμπιακού στη χθεσινή νίκη στη Μόσχα επί της Χίμκι. Υπήρξαν όμως κάποια ατομικά επιτεύγματα που ξεπήδησαν από αυτήν.

 


Σημαντικότερο αυτό του Νίκολα Μιλουτίνοφ που με τη μία τάπα που έκανε, έφτασε τις 60 στην Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό και έγινε ο 3ος μπλοκέρ στην ιστορία του στη διοργάνωση, “πιάνοντας” σε αυτήν τη θέση τον Γιάννη Μπουρούση.

 

 

Ο Μιλουτίνοφ έφυγε από τη Ρωσία και με ένα ρεκόρ καριέρας. Ισοφάρισε για την ακρίβεια, την κορυφαία επίδοση επιθετικών ριμπάουντ στη διαδρομή του στην Ευρωλίγκα μαζεύοντας έξι απέναντι στη Χίμκι, όσα είχε και 2 Φεβρουαρίου 2017 κόντρα στην Ούνικς Καζάν.

 


Παράλληλα ο Σέρβος διεθνής με τους εννιά πόντους του, έφτασε τους 489 και ξεπερνώντας τον αείμνηστο Αλφόνσο Φορντ, έγινε ο 17ος σκόρερ των ερυθρόλευκων στην Ευρωλίγκα.

 


Στο διάστημα στο οποίο αγωνίστηκε, ο Κώστας Παπανικολάου σταμάτησε ένα σουτ αντιπάλου που του επέτρεψε να μπει στην κορυφαία 5άδα των μπλοκέρ του Ολυμπιακού. Ο “Παπ” έφτασε τις 56 τάπες με τους ερυθρόλευκους στη διοργάνωση και ξεπέρασε τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

 


Ακόμη χθες ο Παπανικολάου με τα τρία ριμπάουντ που μάζεψε, έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία των Πειραιωτών στην Ευρωλίγκα (από το 2000) και μετά τον Πρίντεζη, που έφτασε τα 600.

 


Ο “Πρι” από την πλευρά του, με τους 11 πόντους του ξεπέρασε τους 2.600 στη διοργάνωση, συνυπολογίζοντας και τις δύο σεζόν του στη Μάλαγα.

 

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς σημείωσε τρία από τα εννιά τρίποντα του Ολυμπιακού. Με αυτά ο Λετονός έφτασε τα 42 στη διοργάνωση με τους ερυθρόλευκους και προσπερνώντας τους Στεφάν Ρισασέ, Αλφόνσο Φορντ, Γιάννη Μπουρούση και Χένρι Ντόμερκαντ που είχαν από 40, μπήκε στην πρώτη 20άδα της σχετικής λίστας.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ