23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο Μιλουτίνοφ άφησε πίσω τον Τεόντοσιτς

Σε ένα εξ ορισμού ξεχωριστό γι' αυτόν παιχνίδι αφού συμπλήρωσε τα 100 με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα (θυμηθείτε το αφιέρωμα του basketa.gr), ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έφτασε χθες κόντρα στη Χίμκι σε ένα ακόμη αξιοσημείωτο, ατομικό επίτευγμα. Έγινε ο 7ος σκόρερ στην ιστορία των “ερυθρόλευκων” στη διοργάνωση.

 


Επιστρέφοντας από την απουσία των δύο αγώνων της “διαβολοβδομάδας”, ο Μιλουτίνοφ έμεινε για κάτι περισσότερο από 28 λεπτά στο παρκέ και σημείωσε 13 πόντους με τους οποίους έφτασε τους 667 με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα. Έτσι άφησε πίσω του τον Μίλος Τεόντοσιτς που στην τετραετία 2007-2011 είχε σημειώσει 665 πόντους.

 


Όσο για την πορεία του Σέρβου στο κομμάτι του σκοραρίσματος σε αυτήν την τετραετία που φοράει τα “ερυθρόλευκα”, φανερώνει την “εκτόξευση” του και σε αυτό το κομμάτι...

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη, ότι ο Μιλουτίνοφ κέρδισε χθες τον άτυπο τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του Ολυμπιακού -βάσει του ranking- για 7η φορά στις 19 αγωνιστικές, περισσότερες από κάθε άλλον στη φετινή διοργάνωση. Σε μία μόνο περίπτωση, στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ρεάλ της 9ης αγωνιστικής, τον μοιράστηκε με τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος.

 

Κατά τα άλλα σε ξεχωριστά επιτεύγματα έφτασαν ακόμη χθες ο Κώστας Παπανικολάου και ο Γιάνις Στρέλνιεκς. Ο “Παπ” που διανύει περίοδο φόρμας με διαδοχικά καλά παιχνίδια, κάνοντας μία τάπα στο χθεσινό παιχνίδι έγινε ο 3ος μπλοκέρ στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Έφτασε τις 62 και ξεπέρασε τον Κάιλ Χάινς.

 


Όσο για τον Λετονό, στο 50ό παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό στη διοργάνωση, είχε μόνο μία ασίστ που ωστόσο ήταν αρκετή για να τον οδηγήσει σε ένα επίτευγμα που μόνο 13 παίκτες σημείωσαν στο παρελθόν με τον Ολυμπιακό. Έφτασε τις 100 στην Ευρωλίγκα με τα “ερυθρόλευκα”.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ