22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Μεσίνα, ο Σταυρόπουλος και ο Πόποβιτς

Απόλυτα ικανοποιημένος με την ομάδα που έφτιαξε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου εμφανίστηκε ο Ετόρε Μεσίνα στην επίσημη "πρώτη" της Ολίμπια Μιλάνο, η οποία ξεκίνησε την προετοιμασία της:

"Δεν έχω κοουτσάρει ξανά ομάδα με τόσο βάθος. Το σκεπτικό είναι ότι οι καλύτεροι θα παίζουν περισσότερο, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσουμε μια προσέγγιση όμοια με αυτή των ποδοσφαιρικών ομάδων, χρησιμοποιώντας εννέα παίκτες σε έναν αγώνα και δυο μέρες μετά χρησιμοποιώντας ξανά εννέα παίκτες, αλλά διαφορετικούς από τους προηγούμενους. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε αυτό".

Ο Μεσίνα στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία και το ρόλο που έχει στην ομάδα ο Χρήστος Σταυρόπουλος: "Σε πολλές διαπραγματεύσεις η συνεισφορά του general manager, Χρήστου Σταυρόπουλου, ήταν κρίσιμη. Είμαι χαρούμενος που ήρθε στο Μιλάνο, το βάρος των διαπραγματεύσεων έπεσε πάνω του. Τόσο στις μεταγραφές παικτών όσο και στις αποδεσμεύσεις. Ο Σταυρόπουλος επίσης επέμεινε πολύ στην απόκτηση καλών Ιταλών παικτών, όπως ο Μορασκίνι. Θυμήθηκε ότι όταν ήταν στον Ολυμπιακό, η επιτυχία εκείνης της ομάδας βασίστηκε σε έναν στέρεο κορμό Ελλήνων παικτών που είχε δημιουργηθεί. Φέτος προσπαθήσαμε να έχουμε περισσότερους Ιταλούς στην ομάδα".

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στη συνεργασία του με τον Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σαν Αντόνιο Σπερς και τι θα φέρει από αυτήν μαζί του στην Ευρώπη:

"Η ομάδα θα παίζει πολύ και θα προπονείται σπάνια δεδομένου του προγράμματος των αγώνων. Όταν ήμουν στο Σαν Αντόνιο, διαπίστωσα πόσο καλά διαχειρίζεται ο Γκρεγκ Πόποβιτς τον διαθέσιμο χρόνο. Ελπίζω να έμαθα κάτι αυτά τα πέντε χρόνια. Όσο λιγότερο, τόσο καλύτερα, λέει. Πολύ δεν πιστεύουν ότι ο Πόποβιτς ασχολείται ελάχιστα με τους αντιπάλους του στη διάρκεια της σεζόν, όμως είναι αλήθεια. Εστιάζει στη δική του ομάδα.

Μου έλειψε ο ρόλος του πρώτου προπονητή, ειδικά πέρυσι. Όχι επειδή θέλω να αποφασίζω εγώ ποιο σύστημα θα παίξουμε, αλλά επειδή θέλω να έχω τη δική μου ομάδα, το δικό μου επιτελείο και-για να είμαι ειλικρινής-επειδή θέλω να χρησιμοποιήσω τα πράγματα που έμαθα στο ΝΒΑ. Δεν μπορώ να εφαρμόσω ό,τι έκανε ο Πόποβιτς στο Σαν Αντόνιο, αλλά για μένα αυτός υπήρξε καθημερινή πηγή έμπνευσης".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ