20.3 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο μεγαλύτερος φόβος του Ζήση όταν σταματήσει το μπάσκετ! (vid)

Ένα ιδιαίτερο ντοκιμαντέρ δημιούργησε η Ευρωλίγκα για τους παίκτες οι οποίοι έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Σε αυτό βέβαια μιλάει και ο Νίκος Ζήσης ο οποίος οδεύει προς το φινάλε της καριέρας του, αλλά και η σύζυγός του Φανή.

Στο ντοκιμαντέρ, εκτός από τον Έλληνα γκαρντ της Μπανταλόνα συμμετέχουν επίσης οι Νίκολα Βούιτσιτς, Μοέ Ροβίρα, Φρεντερίκ Βάις, Αντεμόλα Οκουλάγια και ο πρόεδρος της Ένωσης Παικτών Μπόστιαν Νάχμπαρ.

Ο Ζήσης μιλώντας για τη ζωή μετά το μπάσκετ είπε:

«Ο φόβος μου είναι πως δε θα βρω κάτι που να καλύπτει ούτε στο 20% τις προκλήσεις του μπάσκετ. Δεν θα είναι το ίδιο. Δεν έχω σπουδάσει. Δεν το σκεφτόμουν. Ήθελα μόνο να προπονούμαι για να γίνω καλύτερος και να εκπληρώσω τα όνειρά μου. Στα 20 χρόνια που παίζω έχω γνωρίσει άπειρους παίκτες και προπονητές και έχουμε ανταλλάξει πολλές ιδέες. Το μπάσκετ είναι το πανεπιστήμιο μου.

Πιστεύω πως είναι πολύ πιο όμορφο συναίσθημα για επαγγελματία παίκτη όταν αποφασίζει αυτός πότε θα σταματήσει. Εγώ επέλεξα να αποσυρθώ από την Εθνική ενώ ήμουν αρχηγός της, Είναι τεράστια τιμή, πολλοί τεράστιοι παίκτες ήταν αρχηγοί της Εθνικής. Αν όμως έρθει ένας προπονητής και μου πει ”Νίκο, είσαι θρύλος στην Ελλάδα και έκανες τα πάντα, αλλά χρειάζομαι κάποιον πιο νέο στην ομάδα”. Αυτό θα είναι πολύ δύσκολο να το επεξεργαστώ.

Ήξερα πως μπορούσα να συνεχίσω να παίζω στην Εθνική, αλλά ήθελα να ελέγξω εγώ τη μοίρα μου. Είναι σαν να σε σταματάει κάποιος άλλος. Βλέπω την απόσυρσή μου να πλησιάζει τα τελευταία 2-3 χρόνια. Κάποιοι φίλοι μου αρνούνται να το δεχτούν, αλλά εγώ ειλικρινά το έχω αποδεχτεί. Είναι πολύ πιο χαρούμενος για όσα έζησα παρά λυπημένος που θα τελειώσει όλο αυτό».

Από την πλευρά της η σύζυγός του επισήμανε:

«Με τρομάζει η αλλαγή της καθημερινότητας. Δεν είναι για τη ζωή μου και τι θα αλλάξει στην οικογένεια. Σκέφτομαι πάντα θετικά. Ο άντρας μου θα είναι σπίτι, θα έχουμε επισκέψεις από φίλους. Από την άλλη, δεν ξέρω πως θα αντιδράσει ο Νίκος. Ακούω τόσες ιστορίες από συζύγους παικτών που μου έχουν μιλήσει για τη μετάβαση και πόσο δύσκολο είναι να βρουν ένα άλλο πάθος.

Η ζωή μας είναι το μπάσκετ. Δεν ξέρω πως θα είναι αυτή, όταν θα πάψει να είναι παίκτης. Πιστεύω πως δεν χρειάζεται να προσαρμοστούμε αργότερα. Αυτό που κάνουμε τώρα, θα συνεχίζουμε να κάνουμε. Δεν έχουμε κάνει το κάτι έξτρα. Σίγουρα θα χρειαστεί να πάρουμε κάποιες σημαντικές αποφάσεις τις οποίες αποφεύγουμε έως τώρα. Υπάρχουν πολλά άγνωστα πράγματα σε αυτή τη διαδικασία απόσυρσης.

Το λέω συνέχεια για το Νίκο. Αν χαλάσει μία λάμπα, θα καλέσει την ομάδα να στείλει κάποιον να την αλλάξει. Κάποιες είναι δύσκολο να αλλαχθούν, το παραδέχομαι. Άλλαξε μόνο μία πριν παντρευτούμε επειδή τον απείλησα πως δε θα γίνει γάμος».

Δείτε το video:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ