24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο μεγάλος «τελικός» του Ηρακλή

Η μεγάλη ώρα πριν τα πλέι οφς φτάνει για τον Ηρακλή, και για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί το παιχνίδι με τον Ερμής Αγιάς, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο (13/4. 17:00), αποτελεί το κρισιμότερο παιχνίδι για τον «γηραιό» στην προσπάθεια που κάνει να επανέλθει στην Basket League.

Την σεζόν 2016-2017 ο Ηρακλής είχε ολοκληρώνει στην κανονική περίοδο με ρεκόρ 26-4, αλλά στην ισοβαθμία με τον Πανιώνιο αγωνίστηκε στα πλέι οφς, όπου έχασε την άνοδο από τον φορμαρισμένο Φάρο, παρά την αήττητη πορεία στην κανονική περίοδο στο Ιβανώφειο. Πέρυσι, μια εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα Πατρών ήταν ικανή να του στερήσει την άνοδο, με το 2-0 απέναντι στον Χολαργό να πάει χαμένο.

Έτσι, η ήττα στην Περιβόλα με 84-74 στις 19/5 έδωσε την ευκαιρία στον Απόλλωνα να πάει στο 3-1 και να προκριθεί στον τελικό ανόδου. Φέτος, παραμένει αήττητος στο Ιβανώφειο, αλλά η ήττα στη Λάρισα από τον Ερμή στον πρώτο γύρο δίνει στο συγκεκριμένο παιχνίδι μορφή τελικού, με γνώμονα ότι οι Θεσσαλοί θα τερματίσουν στην τρίτη θέση, και οι δυο ομάδες θα συναντηθούν στον τελικό ανόδου. Ένα 0-2 θα αποτελέσει ακόμη ένα εφιαλτικό σενάριο, με τον φετινό Ηρακλή να δείχνει ώριμος και ικανός να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ