22.9 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Μαυροειδής το έπιασε από εκεί που το άφησε

Είναι πλέον μια από τις σταθερές αξίες της ΑΕΚ. Κέρδισε με το σπαθί του μία θέση και στο φετινό ρόστερ και άρχισε το φετινό Πρωτάθλημα όπως το τελείωσε το προηγούμενο. Ο MVP της ΑΕΚ στα περσινά πλέι οφ –είχε το καλύτερο ranking όλων των παικτών της- άρχισε με τον ίδιο άτυπο τίτλο τη φετινή Stoiximan.gr Basket League και φώναξε «παρών».

 

Ο λόγος για τον Δημήτρη Μαυροειδή που στα 32 του έχει εξελιχθεί σε ένα σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ. Στο χθεσινό παιχνίδι με τα Τρίκαλα πέραν του ότι είχε τον μεγαλύτερο αριθμό αξιολόγησης (23) –έθεσε υποψηφιότητα για MVP της αγωνιστικής αφού είχε το καλύτερο ranking μεταξύ των νικητριών ομάδων των αγώνων του Σαββάτου- σκοράροντας (15 πόντοι), μαζεύοντας ριμπάουντ (έξι), κερδίζοντας σωρηδόν φάουλ (εννιά) και κάνοντας τη γνωστή βρώμικη δουλειά. Αν μας έλεγαν ότι για όλα αυτά έμεινε μόλις 14:25 στο παρκέ δεν θα το πιστεύαμε. Γι’ αυτό ρίξαμε μια ματιά στη στατιστική του.

 

Βάσει του ranking μάλιστα, η χθεσινή εμφάνιση του ήταν η 4η καλύτερη του με τη φανέλα της ΑΕΚ. Καλύτερη επίδοση είχε μόνο στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα (2015-16) με τον Κόροιβο εντός (32), το Λαύριο εντός (31) και στον 2ο ημιτελικό των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό (24).

 

Μέσα από την παρουσία του στο χθεσινό ματς με τα Τρίκαλα, ο Μαυροειδής σημείωσε και δύο ξεχωριστά ατομικά επιτεύγματα. Καταρχήν με την 63η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα, μπήκε στην 30άδα της ΑΕΚ στην κατηγορία (από το 1992). Προσπέρασε τον Γιάννη Καλαμπόκη και έφτασε στην 26η θέση της σχετικής λίστας τους Κορωνιό, Μαγγουνή, Λάρσεν και Μιούρσεπ.

 

Το 2ο επίτευγμα του Μαυροειδή μέσα από το χθεσινό ματς του ΟΑΚΑ είναι ακόμη πιο ουσιαστικό. Με τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε μπήκε στην πρώτη 15άδα των ριμπάουντερ στην ιστορία της ΑΕΚ. Έφτασε τα 303 και ξεπέρασε τον Εσθονό Μάρτιν Μιούρσεπ που έπαιξε για την «Ένωση» στη διετία 1999-2001.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ