12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ο Ματσιούλις στη μικρή λίστα των… VIP ξένων της ΑΕΚ

Η ιστορία της ΑΕΚ δεν χαρακτηρίζεται από τη σταθερότητα στη συνεργασία της με ξένους παίκτες. Από το 1988 όταν και επιτράπηκε η παρουσία τους στο ελληνικό Πρωτάθλημα, μόλις 23 από τους 145 ξένους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της «Ένωσης», το έκαναν για περισσότερες από δύο σεζόν, παίζοντας έστω σε ένα μέρος τους.

 

 

Ο πρώτος ήταν ο Τόμας Τζόρνταν που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ στις σεζόν 1990-91 και 1991-92 και σε αυτή τη λίστα βρίσκουν πια θέση ο Κιθ Λάνγκφορντ και ο Μάρκους Σλότερ που ανανέωσαν τις προηγούμενες μέρες για μία δεύτερη σεζόν. Από αυτούς τους 23 ξένους με τουλάχιστον δύο σεζόν στα κιτρινόμαυρα, μόλις τρεις το έκαναν για τρεις σεζόν. Ο Γιόνας Ματσιούλις θα γίνει φέτος το τέταρτο μέλος αυτής της ξεχωριστής λίστας της ΑΕΚ.

 

 

Ο Λιθουανός που αγωνίζεται στην «Ένωση» από το 2018 και θα το κάνει μέχρι το 2021, θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας για τρίτη διαφορετική σεζόν κάτι που έκαναν μόνο Ευρωπαίοι παίκτες. Ένας Δανός, ένας Βρετανός και ένας Βόσνιος. Δεν είναι... ανέκδοτο αλλά ένα κομμάτι της ιστορίας της ΑΕΚ...

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ