14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Ματσιούλις επιστρέφει στο 3Χ3 (pics)

Ο Γιόνας Ματσιούλις αγαπάει το μπάσκετ και βρήκε τον τρόπο να μείνει κοντά του, να μείνει στα γήπεδα, να κάνει τα... δικά του αυτή τη δύσκολη περίοδο του κορονοϊού που βρίσκεται στην πατρίδα του μέσω του 3X3. Έτσι οργάνωσε μια ομάδα με φίλους του και βρίσκεται κάθε μέρα στα γήπεδα. Όχι σε παρκέ, αλλά το χαίρεται το ίδιο. Η FIBA μίλησε μαζί του και για την προοπτική στους Ολυμπιακούς Αγώνες να κάνει την παρουσία του και στο 3Χ3.

Η πρόταση για την ομάδα 3Χ3 έγινε από τον πρόεδρο της λιθουανικής λίγκας, Ρεμίγκιους Μιλάσιους και δεν χρειάστηκε να σκεφτεί πολύ, αν και κάποια πράγματα τον δυσκολεύουν, όπως και όλους όσους νομίζουν πως είναι ίδιο με το... συμβατικό 5Χ5. "Οι κανόνες είναι διαφορετικοί, είναι άλλες ταχύτητες, άλλο μπάσκετ. Και το σημαντικότερο είναι να βρεθώ σε καλή φυσική κατάσταση, καθώς ήμουν εκτός δράσης για πολύ καιρό λόγω της κατάστασης που επικρατεί παγκοσμίως με τον κορονοϊό".

Η ομάδα του, η Sakiai Gulbele,είναι έκτη αυτή τη στιγμή στην βαθμολογία της FIBA και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο FIBA 3x3 Europe Cup 2019.

"Προπονούμαστε κάθε μέρα, μαθαίνω νέα πράγματα, με βοηθούν οι παίκτες μου να μάθω νέες στρατηγικές, κανόνες. Προσπαθώ να μάθω", λέει ο Λιθουανός φόργουορντ, ο οποίος είχε παίξει 3Χ3 όταν ήταν 17-18 χρονών: "Πολλά χρόνια ακόμη, όταν το άθλημα ήταν ερασιτεχνικό, έπαιζα με τους φίλους μου. Τότε δεν υπήρχαν πολλές δυνατότητες να κάνεις προπόνησης εκτός σεζόν, οπότε είχαμε φτιάξει μια ομάδα και παίζαμε τελείως ερασιτεχνικά. Τότε ήταν και η πρώτη μου επαφή με αυτό".

Ο Ματσιούλις ενημερώνεται μέσω των social media και του YouTube για το 3Χ3 και δεν απορρίπτει την ιδέα να εκπροσωπήσει τη χώρα του σε μια διοργάνωση: "Στη Λιθουανία το να εκπροσωπείς τη χώρα σου στο μπάσκετ είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορείς να κατακτήσεις ως αθλητής. Κάθε παιδί που αρχίζει να παίζει μπάσκετ στα έξι ή επτά του χρόνια έχει πολλά όνειρα να εκπροσωπήσει τη Λιθουανία. Είναι μεγάλο τιμή για όλη σου την οικογένεια. Λέω πάντα πώς δεν είμαι έτοιμος να σταματήσω το μπάσκετ ακόμη, αλλά θα δούμε τι θα γίνει. Κρατάω στο μυαλό μου αυτή την πιθανότητα και περιμένω να δω τι άλλες ευκαιρίες θα μου παρουσιαστούν. Όλα μπορεί να συμβούν και εγώ θέλω να είμαι προετοιμασμένος συνεχίζοντας να παίζω μπάσκετ.

*Μπορείτε να δείτε το ντεμπούτο του Ματσιούλις στο  Hoptrans 3x3 tournament την Παρασκευή στο  Youtube.com/FIBA3x3.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ